Trump ABD'nin Meksika sınırından 600 km uzaklıktaki Kolorado'da duvar inşa ettiğini iddia ediyor

Trump, "Güzel bir duvar inşa ediyoruz. Üzerinden tırmanamayacağınız, altından geçemeyeceğiniz kocaman, işe yarar bir duvar" dedi

Aktarılan haberler inşaatın büyük kısmının zaten sınır duvarlarının olduğu alanlarda gerçekleştiğine işaret ediyor (AP)

Donald Trump, Amerikalı işçilere Colorado'da, eyalet karayla çevrili ve herhangi bir ülke sınırından yüzlerce km uzakta olmasına rağmen, bir sınır duvarı ördüğünün sözünü verdi.

Pensilvanya'nın Pittsburg şehrinde kaya enerjisi üzerine bir konferansta konuşan Trump, 2016 seçimlerinde verdiği "her sözü" yerine getirme konusunda iyi iş çıkardığını da ekledi.

Trump 2016'da azımsanmayacak bir farkla Hillary Clinton'a kaybettiği güneybatı sınır eyaletinden bahsederek, “Neden New Mexico’yu kazanacağımızı biliyor musunuz?" diye kalabalığa sordu.

Çünkü sınırlarında güvenlik istiyorlar ve buna sahip değillerdi. Ve şimdi New Mexico sınırında bir duvar inşa ediyoruz.

Trump, “Kolorado'da da bir duvar inşa ediyoruz" diye devam etti.

Güzel bir duvar inşa ediyoruz. Üzerinden tırmanamayacağınız, altından geçemeyeceğiniz kocaman, işe yarar bir duvar.

Kolorado’nun güney sınırının tamamı New Mexico ve Oklahoma'yla komşu ve eyalet ABD-Meksika sınırından yüzlerce km içeride yer alıyor. Bu arada ABD-Kanada sınırı da yüzlerce km kuzeyde ve Kolorado'yla Büyük Beyaz Kuzey (Kanada) arasında en az iki eyalet var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, “Ve Teksas'ta da bir duvar inşa ediyoruz” diye konuşmasını devam ettirdi. Ardından uluslararası sınırı olmayan bir başka ABD eyaletine değinerek, "Ve Kansas'ta bir duvar inşa etmiyoruz ama bahsettiğimiz bütün bu duvarlardan yararlanıyorlar" diye ekledi.

ABD, Meksika'yla Kaliforniya, Arizona, New Mexico ve Teksas eyaletleri boyunca sınır paylaşıyor. Trump yönetimi vadedilen duvarı inşa etmek için ülke genelindeki askeri projelerin maddi kaynaklarını aktardı ama aktarılan haberler inşaatın büyük kısmının zaten sınır duvarlarının olduğu alanlarda gerçekleştiğini, yani sınırın yeni veya korunmasız kısımlarında olmadığına işaret ediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU