Perinçek’ten Öcalan açıklaması: Ben onu teslim almaya gitmiştim

Vatan Partisi lideri, 1991 yılında PKK'nın Bekaa Vadisi'nde bulunan kampına yaptığı ziyaretle ilgili yeni bir açıklama yaptı

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gergin anlar yaşandı.

Programda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP'li Erdal Aksünger, AK Partili Mehmet Metiner ve gazeteci Necdet Saraç konuk olarak yer aldı.

Perinçek’in CHP’li Aksünger’e “Sizin PKK’nız ifadesini kullanmasının ardından iki isim arasında tartışma başladı.

Bu tartışma sırasında Necdet Saraç, Perinçek'in Öcalan'a yaptığı ziyarete atıfla "Apo ile resim çektiren sizsiniz. Bizi PKK'lı ilan etmeyin. Bakın Apo’dan gül alan sizsiniz, PKK ile resim çektiren sizsiniz. Şimdi dönmüşsünüz bizi PKK'lı ilan ediyorsunuz. Önce resminize bakın, önce aynaya bakın. Apo’dan gülü ben almadım. PKK'lıları selamlayan ben değilim" dedi.

Bu ifadelerin ardından Perinçek, “Ben onu teslim almaya gittim” ifadesini kullandı.

"Gazeteci olarak gittim" demişti

Perinçek geçen günlerde 23 Eylül’de Independent Türkçe’ye verdiği söyleşide Öcalan ziyaretiyle ilgili olarak şunları söylemişti:

Ben gazeteciydim. Gazeteci olarak görüştüm. Başka misyonla görüşenler vardı. Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Mehmet Ali Birand gibi. Bunlar doğrudan doğruya bizi Turgut Özal gönderdi diye söylüyorlardı.

Perinçek, “Birbirinize çiçek vermeniz de gazetecilik faaliyeti içinde miydi?” sorusunu da şöyle yanıtlamıştı:

Çiçeği kim verdi? Öcalan verdi. Size çiçek uzatan birine ne yapabilirsiniz. Trump da bana çiçek verebilirdi. Nazik bir insan düşmanın da olsa nezaketle cevap verirsiniz.

Perinçek, 2018’de Habertürk’te Fatih Altaylı’nın programında da görüşmeye dair şunları söylemişti:

Perinçek, izleyicilerin Öcalan ile geçmişte yaptığı görüşmeye ilişkin fotoğrafları hatırlatması üzerine de "Rusya PKK 'ya karşı ve düşman. Rusya PKK 'nın temizlenmesini istiyor. Rusya bizi destekleyecek. Rusya ile sürekli görüşüyoruz. Türkiye'nin ortalıkta dans etmemesi lazım, güvensizlik veriyor. Bizim Çin'in de İran'ın da desteğine ihtiyacımız var. Bu o ülkelerin menfaatine. Biz vatanın bütünlüğünden yana olduk. Eşitsizliklere karşı çıktık. PKK 'ya karşı tavır başka Kürt vatandaşımıza karşı tavır farklı. Ben gittiğimiz zaman ben sizden farklı bir insanım. Askeri törenle karşılandım, ben önemli insanım." diye konuştu.

Vatan Partisi'ne göre Perinçek niye Öcalan'la görüştü?

Vatan Partisi’nin internet sitesinde ise “Doğu Perinçek Abdullah Öcalan'la Neden Görüştü?” başlıklı yazıda şu ifadeler kullanılıyor:

Perinçek’in amacı, Batı devletlerinin, özellikle ABD’nin Körfez Savaşı öncesi ve başlangıcında, Kürt sorununa müdahale zeminlerini daraltmaktı. Nitekim görüşme bu eksen üzerinde cereyan etmiştir.

Doğu Perinçek’in 2009 yılında yayınlanan “Abdullah Öcalan ile Görüşmeler” isimli bir kitabı bulunuyor.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU