Karamollaoğlu: Türk-Rus devriyesi çözüm değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Türk ve Rus askerlerinin Suriye’de gerçekleştireceği devriye görevinin çözüme katkı sağlayamayacağını ileri sürdü. Karamollaoğlu, Ankara’nın Şam’la diyalog kurmasını ise olumlu karşılayacaklarını söyledi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı

Suriye’ye bir elbise giydirmeye çalışıyoruz

Ankara ve Moskova arasında varılan mutabakatı değerlendiren Karamollaoğlu, Türk ve Rus askerlerinin birlikte gerçekleştirmesi planlanan devriye görevinin problemleri çözemeyeceğini savundu. Amerika ile yapılan devriyelerin de olumlu sonuç vermediğini ileri süren Karamollaoğlu şöyle konuştu:

Suriye'ye biz bir elbise giydirmeye çalışıyoruz. Yeni bir anayasa yapılacak. Peki kim yapacak? Suriyelilerin dışındakiler. Suriye'nin dahil olmadığı bir anlaşma, Suriye'deki problemlerin çözümüne katkı sağlamaz.

Şam’la diyaloğu olumlu karşılarız

Karamollaoğlu, "Ankara-Şam arasında yeni bir dönem mi başlıyor" sorusunu işe şöyle yanıtladı:

Bugüne kadar gelen süreçte devlet başkanları arasında bir irtibat kurulmadı. Kurulmasını da istemiyorlar. Tamam kurulmasın ama devlet tarafından yetkilendirilen kişilerle bu temaslar başladıysa bunu da olumlu karşılarız.

ABD Ortadoğu’dan çıkmayacak

ABD Ortadoğu’dan çıkmayacağını iddia eden Saadet Partisi lideri, "’YPG, Türkiye sınırlarından çekilecek’ dediler. Şimdi göreceğiz çekildi mi? Çekilmedi mi? Kimleri etkileyecek? O bölgede bundan sonra güvenlik nasıl sağlanacak? Bunlar belli değil. Ama herkes bilsin ki Amerika, Ortadoğu'ya, Suriye'ye girdi ve burada kalıcı" dedi.

ABD'nin, özellikle YPG'nin kontrolündeki Suriye topraklarında en büyük üslerinden birini kurduğunu belirten Karamollaoğlu şunları söyledi:

Kimisi 40 bin, kimisi 60 bin, kimisi 90 bin tır YPG'ye destek verdi deniliyor ama bu hakikaten YPG'ye mi destek yoksa yarın Amerika Birleşik Devletleri o bölgede bir harekat yaparsa kendisine ihtiyaç duyacağı silahları bir yerde depoluyor mu onu bile bilmiyoruz. Amerika bu bölgede var. ‘Ben çıkmam’ diyor.

Independent Türçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU