FİBA Holding’in dümeni babadan oğula geçti

FİBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, FİBA Grubu'nun kurucusu, babası Hüsnü Özyeğin'den Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devraldı

(Soldan sağa) Murat Özyeğin, Ayşecan Özyeğin Oktay ve Hüsnü Özyeğin/ Fotoğraf: FİBA Holding

FİBA Holding ve FİNA Holding’in genel kurul toplantılarının ardından yapılan açıklamada her iki holdingin yönetim kurulu başkanlığına Murat Özyeğin’in getirildiği duyuruldu. 

Başkanlık görevini oğluna devreden, FİBA Grubu'nun kurucusu Hüsnü Özyeğin ise grubun onursal başkanı unvanını aldı ve Fibabanka'daki ve Credit Europe Moskova'daki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürecek. 

Özyeğin’in kızı Ayşecan Özyeğin Oktay de FİBA Holding ve FİNA Holding'in yönetim kurulu başkan yardımcısı oldu.

İş hayatında 50 yılı geride bırakan Hüsnü Özyeğin, yıllardır fiilen devam eden bir liderliğin bugün adını koyduklarını belirterek şunları söyledi: 

Murat Özyeğin, işlerin içine doğdu, işlerle büyüdü. 2003'ten beri de grubumuzda çalışıyor. Finansbank'ın satışı sonrası grubumuzun stratejik ve mali dönüşümünde güçlü bir sorumluluk üstlendi.

Kendisi, başta liman işletmeciliği, yenilenebilir enerji, varlık yönetimi ve madencilik sektörlerinde gruba büyük fayda sağlayan doğru yatırım kararlarına imza attı, iyi bir lider oldu.

Bu kararı alırken, grubumuzun sürdürülebilirliğinin gelecek nesilleri de kapsaması için uzmanlarla birlikte son bir yıl içinde yoğun olarak çalıştık.


“İş hayatına 16 yaşında veznede başladım"


FİBA Grubu'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin de 12 ülkede faaliyet gösteren bir grubun başkanlığına gelmekten büyük gurur duyduğunu aktararak, şunları kaydetti:

Lise yaz tatillerimde bankada vezne çalışanlarıyla para sayarak, zırhlı araçta para taşıyarak başladığım ve üniversiteden hemen sonra yurt dışında yatırım bankacılığıyla devam ettiğim iş hayatımın bugünkü noktaya evrilmesi benim için büyük bir onur. 

Stratejik bakış açısını, başarmak için çok çalışmayı, sürdürülebilirliği gözetmeyi ve üretmekten mutlu olmayı babamdan öğrendim. Grupta çalıştığım 16 yılda pek çok başarıya imza attık. Bundan sonra da kardeşim Ayşecan Özyeğin Oktay ve tüm yöneticilerimizle birlikte grubumuz ve ülkemiz için daha iyisini yapmak üzere var gücümüzle çalışacağız.


Yurt dışındaki Türk sermayeli en büyük bankanın sahibi

Hüsnü Özyeğin tarafından 1987'de kurulan FİBA Grubu, 12 ülkedeki 67 şirkette 48 ulustan 13 bin çalışanla faaliyet gösteriyor. 

1969'da Harvard İşletme Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayan Hüsnü Özyeğin, 1977'de Pamukbank, 1984'te Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü oldu. 

1987'de Finansbank'ı kurarak FİBA Grubu'nun temellerini attı.

Grup, halen bankacılık alanında Fibabanka ve yurt dışındaki Türk sermayeli en büyük banka olan Credit Europe Bank ile faaliyet gösteriyor.

Credit Europe Bank, başta Hollanda ve Rusya olmak üzere 10 farklı ülkede 7 milyona yakın müşteriye hizmet veriyor.

Grubun finans sektöründeki diğer faaliyetleri ise sektörünün öncü oyuncusu Gelecek Varlık, ayrıca Fiba Faktoring ve Fiba Emeklilik ve Hayat ile sürdürülüyor.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU