Milli Savunma Bakanlığı: 160 yerleşim yeri, 2200 kilometrekare alan ele geçirildi

MSB, Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde 2200 kilometrekarelik alanın ele geçirildiğini duyurdu

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca, bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Barış Pınarı Harekatı hakkında bilgi veren Aktop, ABD ile yapılan mutabakat çerçevesinde şu ana kadar 136 aracın bölgeden çıkış yaptığını söyledi. Aktop, sürecin yakından takip edildiğini aktardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) mutabakata uyduğunu söyleyen Aktop, "YPG/PKK'lı teröristlerce şu ana kadar 42 taciz/ihlal yapıldı" açıklamasında bulundu.

Harekat kapsamında şimdiye kadar 160 yerleşim yeri ve 2200 kilometrekare alanın ele geçirildiğini aktaran Aktop, "775 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 40 adet mayın ve 222 adet el yapımı patlayıcı madde tespit edilerek etkisiz hale getirilmiştir. 7 kahraman silah arkadaşımız şehitlik mertebesine ulaşmış, 90 silah arkadaşımız yaralamıştır. Suriye Milli Ordusu’ndan 86 personel şehit olmuş, 324 personel yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU