James Gunn ve Natalie Portman, Marvel filmlerini savundu: Sinemanın her türüne yer var

Gunn, “Büyükbabalarımızın çoğu bütün gangster filmlerinin tamamen aynı olduğunu düşünürdü” dedi

Francis Ford Coppola’nın süper kahraman filmlerini “değersiz” diye yaftalamasından sonra James Gunn bir kez daha Marvel’ı savunmak için harekete geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kıyamet (Apocalypse Now) ve Baba’nın (The Godfather) yönetmeni Coppola, Marvel Sinematik Evreni’ni eleştirmede Martin Scorsese’yle saf tuttu. AFP’nin haberine göre Coppola şunları söyledi:

(Scorsese) Marvel yapımlarının sinema olmadığını söylemekte haklı çünkü sinemadan bir şey öğrenmeyi, bir şey kazanmayı, bir çeşit aydınlanma, bilgi, ilham almayı umarız.

Coppola sözlerini şöyle sürdürdü: 

Martin bunun sinema olmadığını söylerken nazik davranmış. Bunun değersiz olduğunu söylememiş ki ben böyle olduğunu söylüyorum.

Galaksinin Koruyucuları’nın (Guardians of the Galaxy) yönetmeni Gunn, Scorsese’nin önceki yorumlarına yönelik eleştirisi nedeniyle tepki toplamışken, bir Instagram gönderisiyle sesini tekrar duyurdu. “Büyükbabalarımızın çoğu tüm gangster filmlerinin çok iyi olmadığını düşünüyordu” ifadesini kullanan Gunn şöyle devam etti:

Büyük büyükbabalarımızın bir kısmı western filmleriyle ilgili aynısını düşünüyordu ve John Ford, Sam Peckinpah ve Sergio Leone’nin filmlerinin tıpatıp aynı olduğuna inanıyorlardı. Büyük amcalarımdan birine Star Wars’ı övdüğüm zamanı hatırlıyorum. Bana ‘Aynı şeyi 2001 diye adlandırıldığında izlemiştim ve evlat, ne sıkıcı bir şeydi o!’ demişti. Süper kahramanlar bugünün gangsterleri/kovboyları/uzay maceracılarıdır.

Gunn sözlerini şöyle sürdürdü:

Bazı süper kahraman filmleri berbat, bazıları güzel. Aynı western ve gangster filmleri (ve bu sıfatları taşımayan tüm filmler) gibi. Elbette herkes bunları takdir edecek diye bir şey yok, hatta bazı dahiler de buna dahil. Bunda bir sorun yok.

Thor: Love and Thunder’da bir kadın süper kahramanı canlandıracak Natalie Portman da yeni eleştirilerin ışığında Marvel filmlerini savundu.

Los Angeles’ta düzenlenen 6. geleneksel LA Dance Project galasında konuşan Portman, “Bence sinemanın her türüne yer vardır. Sanat icra etmenin tek bir yolu yoktur” dedi. 


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU