Operasyonlarda iki asker şehit oldu

Mardin Derik'te yaşanan çatışmada bir asker şehit olurken, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde yaralanan bir asker de tedavi gördüğü hastanede şehit düştü. Operasyonlarda yedi PKK'lı da öldürüldü

Fotoğraf: AA

Mardin’in Derik ilçesinde güvenlik güçleri tarafından kırsal alanda başlatılan operasyonda PKK’lılarla çıkan çatışmada uzman çavuş Muhammed Önek ağır yaralandı.

Helikopter ile Mardin Devlet Hastanesi’ne sevkedilen Önek, kurtarılamayarak şehit oldu. Aynı çatışmada üç PKK’lının da öldürüldüğü belirtildi.

Şehit olan Önek, Gaziantep nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Önek'in cenazesi Kızıltepe'de yapılan askeri törenin ardından defnedilmek üzere memleketine gönderildi.

cenaze.jpg
Mardin Derik'te yaralanan Muhammed Önek, Gaziantep'te defnedilecek /  Fotoğraf: AA

 

Tedavi gördüğü hastanede şehit düştü

İkinci şehit haberi de Gaziantep’ten geldi. Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde YPG’lilerce yapılan havan saldırısında yaralanan ve bir süreden beri Gaziantep’te tedavi gördüğü belirtilen Piyade Uzman Onbaşı Mutlu Can Meşeci de kurtarılamayarak şehit oldu. Samsun Bafra nüfusuna kayıtlı olan Meşeci’nin yarın memleketinde defnedileceği öğrenildi

Diyarbakır ve Bitlis’te de operasyon

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Mardin dışında Diyarbakır ve Bitlis’te de gerçekleştirilen operasyonlarda dört PKK’lının daha ölü olarak ele geçirildiği iddia edildi.

Diyarbakır’da öldürülen PKK’lının 300 bin lira ödülle gri listede yer alan "Fedai Koçer" kod adlı Yusuf Demir olduğu öne sürüldü.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU