Kaftancıoğlu'ndan Barış Pınarı sorusu: ‘6 asker şehit oldu, 21 sivil yaşamını yitirdi. Bu insanlar neden öldü?’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Barış Pınarı Harekatı sürecinde hükümetin politikasına dair eleştirilerde bulunarak, “Diplomasi diyerek savaşı değil, barışı savunanları niye vatan haini ilan ettiler” dedi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu / Fotoğraf: Twitter

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde, aralarında partinin eski yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçekleştirecek “Danışma Kurulu Toplantısı” öncesi Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’a konuştu.

Kaftancıoğlu, yerel yönetimlerde elde edilen başarı için uygulanan yöntemin benzerinin iktidara gelmek için de uygulanacağını söyledi.

CHP'nin erken seçim istemediğini ancak hazır olmak istediklerini de ifade eden Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Burası Türkiye ve hepimiz bu ülkede saatler içinde nelerin değişebileceğini görebiliyoruz. CHP olarak erken seçim istemiyoruz. Ama yarın bir seçim olması durumunda da CHP’nin o seçime hazır olmasını istiyoruz. Biz seçimin ne zaman olacağından ziyade, ne zaman olursa olsun seçime hazır mıyız sorusuna, kesinlikle hazırız yanıtını vermek isteriz. Bu bağlamda da parti örgütümüz ile birlikte bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yurttaşlarımızla seçim zamanında değil, her zaman buluşmanın gayreti içinde ve bilincindeyiz.

Kurultay ve kongre sürecinin başladığını aktaran Kaftancıoğlu, CHP’nin iktidara hazır kadrolarını oluşturmak için çalışmalarına başladığını söyledi."

“Barışı savunanları niye vatan haini ilan ettiler"

Türkiye’nin kuzey Suriye’ye başlattığı Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili değerlendirmede bulunan Kaftancıoğlu'nun bir de sorusu vardı.

Bu konuya ilişkin, ‘6 asker şehit oldu, 21 sivil yaşamını yitirdi. Bu insanlar neden öldü’ sorusunu sormak istiyorum. Bugün bu sorunun soruluyor olması ve yanıtının veriliyor olması lazım. Operasyonun başladığı günden itibaren gerçekten barışı savunan, savaşın kimseye faydası olmadığını söyleyen insanlar nasıl susturuldular ve cezalandırılıyorlar? Diplomasi diyerek savaşı değil, barışı savunanları niye vatan haini ilan ettiler?

Kaftancıoğlu'nun iktidarın dış politikasına dair de eleştirileri oldu. Şöyle konuştu Kaftancıoğlu...

"İktidar, dış politikada o kadar çok pragmatik davranıyor ki kendi iktidarını iç politikada sürdürmek adına bir adım ötesini düşünmeden ani kararlar alıyor. Kapalı kapılar arkasında da gizli işbirlikleri yaparak bu kararları hayata geçiriyor.”

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU