Cumhurbaşkanı: İslam'a terörü yüklemek en büyük hakarettir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesinde konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca Dolmabahçe Sarayı'ında düzenlenen, birçok ülke ve bölgeden din adamını İstanbul'da bir araya getiren 3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı.

Erdoğan, Batı devletlerinin Afrika kıtasına sömürgeci bir anlayış ile yaklaştığını söyledi,  "Kıta'daki birçok karışıklığın arkasında Batılı silah ve petrol şirketleri çıkıyor" dedi.

Türkiye'nin hiçbir zaman hiçbir toplumun doğal kaynağı, alın teri, emeği ve kanı üzerinden refah devşirme peşinde olmadığın söyledi:
 

Özellikle Kıta ülkelerine (Afrika) yönelik, Batılı devletlerin sergilediği o mütekebbir, müdahaleci, nobran tavırlarını asla kabul etmedik, etmiyoruz.

1994'de 800 bine yakın insanın hayatını kaybettiği Ruanda Soykırımına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Batı dünyası ve Birleşmiş Milletler'in Ruanda'da tam üç ay boyunca 800 bin insanın vahşice öldürülmesini sadece seyrettiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Batı'nın İslam dinine yönelik söylemlerini eleştiren Erdoğan, terör ile bir dinin yan yana getirilmesini doğru bulmadığını belirtti: 

İslam'a terörü yüklemek en büyük hakarettir. Yeni Zelanda'daki vahşet için Hristiyan terörü, Arakan'daki vahşet için Budist terörü ifadesi kullanılmamıştır. Avrupa'daki Müslümanlara yönelik saldırılara Neo-Nazi terörü denildiğini de göremezsiniz.Müslümanlar olarak ümmet bilincini, kardeşlik hukukunu daima gözeteceğiz. Aramızdaki yapay sınırlar bizim ufkumuzu belirleyemez.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU