Bir Zamanlar... Hollywood'da: Bruce Lee'nin kızı Tarantino filminin Çin'de gösterime girmesini engelledi

Shannon Lee, temmuzdan bu yana filmin babasını tasvir ediş biçimini kınıyor

Bruce Lee'nin kızının Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time In Hollywood) filminde babasının tartışmalı tasviri nedeniyle yaptığı başvurunun ardından Quentin Tarantino'nun filminin Çin'de gösterime girmesi aniden iptal edildi.

Hollywood Reporter'ın haberine göre Shannon Lee filmin gösterimden çekilmesi için doğrudan Çin Ulusal Film İdaresi'ne başvurdu ve Tarantino'nun, babasını daha olumlu betimleyecek şekilde filmi kurgulamasını istedi.

Lee'nin başvurusunun neticesinde 25 Ekim'de gösterime girecek yapımın yayımlanması süresiz olarak askıya alınırken, filmin Çin dağıtımcısı Bona Film Group filmi değiştirmek için "Tarantino'yla telaşlı bir çalışma" içine girdi.

Yapımın Ulusal Film İdaresi'nden gösterim onayı alabilmesi için Tarantino ve Bona'nın "son dakika kargaşası" diye tarif edilen bir çalışmayla filmi hızla kurgulaması gerekiyor. Değişiklikler onaylanırsa, 25 Ekim olan gösterim tarihi değişmeden kalabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Shannon Lee temmuzda Tarantino'yu alenen kınamış ve filmin babasını bir "karikatür" ve "saçma sapan, kendini beğenmiş bir pislik" gibi resmettiğini hissettiğini söylemişti.

Lee ayrıca babasının “başka pek çok kişiye doğuştan verilmiş bir şeyi başarmak için bu kişilerden üç kat daha ağır koşullarda mücadele vermiş birisi” gibi tasvir edilmemesinin utanç verici olduğunu söylemişti.

Lee, “babasına gülenleri” dinlemek zorunda kaldığı “rahatsız edici" bir film izleme deneyimi yaşadığını ifade etmişti.

Filmde aktör Mike Moh'un hayat verdiği ve Hollywood'a yeni gelmiş kibirli bir kişi olarak tasvir edilen Bruce Lee, Brad Pitt'in canlandırdığı dublöre bir dövüş için meydan okuyor ve dövüş, park etmiş bir arabaya fırlatılmasıyla son buluyor.

Tarantino sahnenin yazım sürecinin öncesinde yaptığı araştırmaya dayanarak Lee için "kibirli bir adam sayılırdı" demiş ve bu tasvirin yerinde olduğunu iddia etmişti.

Bu iptal gerçekleşmeseydi, Bir Zamanlar... Hollywood'da, Tarantino'nun Çin sinemalarında yaygın biçimde gösterime giren ilk filmi olacaktı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU