Trump: Az önce Erdoğan'la konuştum, bana küçük çaplı keskin nişancı ve havan ateşi saldırısı yapıldığını söyledi

ABD Başkanı Trump, Erdoğan'ı kastederek, "Kendisi ateşkes çalışmasını gerçekten çok istiyor" dedi

Fotoğraf: AP

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede, Erdoğan'ın kendisine ateşkese rağmen Suriye'den keskin nişancı ve havan saldırısı yapıldığını aktardığını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Kendisi (Erdoğan) ateşkes veya duraksama çalışmasını çok istiyor. Aynı şekilde kürtler de nihai çözümün gerçekleştirilmesini istiyor. Yıllardır bunun olmaması kötü" yazdı.

Trump'ın açıklaması şöyle:

Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum. Bana (Suriye'nin kuzeydoğusunda) küçük çaplı keskin nişancı ve havan saldırısının hızlıca yok edildiğini söyledi. O, ateşkesin ya da duraklamanın işe yaramasını çok istiyor. Aynı şekilde Kürtler de bunu istiyor ve nihai çözümün gerçekleşmesini istiyorlar.

"Başarı için iyi bir fırsat"

Her iki tarafta da iyi niyet var ve başarı için bu iyi bir fırsat. ABD, petrolü güvence altına aldı ve IŞİD savaşçıları da Kürtler ve Türkler tarafından güvence altına alındı. Bazı Avrupa Birliği ülkelerine her zaman bildirimde bulundum ve ilk defa kendi ülkelerinden gelen DEAŞ savaşçılarını almaya niyetliler. Bunlar iyi haberler ama biz onları yakaladıktan sonra yapılması gerekirdi. Yine de iyi bir ilerleme kaydedildi.

 

Erdoğan: Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında fikir alışverişinde bulunduk

Görüşmeyi Twitter hesabından duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD Başkanı Sayın Trump ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra Fırat’ın doğusunda kurulması planlanan güvenli bölge hakkında fikir alışverişinde bulunduk.Görüşmemizde köklü ve sağlam temellere dayanan Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmek için attığımız karşılıklı adımlardan duyduğum memnuniyeti kendileriyle paylaştım" açıklamasında bulundu.

 

Erdoğan'ın tweetine yanıt verdi: Terörizmi yenin!

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile Türkiye arasındaki mutabakatla ilgili kendisine teşekkür eden Trump'a Twitter'dan yanıt vermiş, "Sayın Başkan, insanlığın baş düşmanı olan terörizmi yendiğimiz zaman daha fazla hayat kurtarılacak" yazmıştı. 

Bu mesajı alıntılayan Trump, Erdoğan'a "Terörizmi yenin!" şeklinde tweet atarak yanıt verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU