Kremlin: Anlaşma ile ilgili Türkiye'den bilgi bekliyoruz

Kremlin, ABD ile Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyona ara verilmesi konusunda yaptığı anlaşmayla ilgili kendilerine bilgi verilmesini beklediğini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

Kremlin Ankara ile Türkiye'nin Suriye'deki operasyona ara verilmesiyle ilgili anlaşması konusunda kendilerine bilgi verilmesini bekliyor.

Haberi RIA haber ajansı aktardı.

Habere göre Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov "Türkiye'den bilgi almayı bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 22 Ekim'de Suriye'deki durumu Soçi kentinde biraraya gelerek görüşecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Kürt sorununun Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Şam ile diyalog ve Türkiye'nin güvenlik çıkarlarından söz eden Lavrov, 1998 tarihli Adana Mutabakatı’nı da anımsattı: 

Adana Mutabakatı'nın uygulanabilmesi için çalışmaya hazırız, bunun için çaba göstereceğiz. Kürt sorununun, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde, Kürt liderler ve Şam’daki meşru hükümet arasında diyalogla çözülmesi gerektiğinden yana tavır sergileyeceğiz. Türkiye’nin sınırlarını güvenli hissetmesi için sorun bu şekilde çözülecek. Ortadoğu’nın bu kısmında biriken karşıtlıkları göz önünde bulundurursak, bunun zor bir süreç olduğunu düşünüyorum. Fakat gerçekçi bir süreç. Bu süreçte başarılı olunması için de her türlü desteği vereceğiz.

Rus Interfax haber ajansına konuşan Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosachyov, anlaşmayı olumlu karşıladıklarını ancak tahmin yürütmek için erken olduğunu söyledi. 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU