Rusya ve İran, Türkiye ile Suriye arasındaki diyalog görüşmeleri için hazır olduklarını açıkladı

Rusya ve İran'ın dışişleri bakanları, Türkiye ile Esad rejimi arasında diyalog için hazır olduklarını aktardı

Fotoğraf: AA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif'le telefonda Suriye'nin kuzeyindeki operasyonu görüştü.

Reuters'ta yer alan bilgiye göre iki bakan, Türkiye ile Esad yönetimi arasındaki diyalog görüşmelerine katkıda bulunmak için hazır olduklarını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Lavrov ve Zarif’in, telefon görüşmesinde Suriye’nin kuzeydoğusundaki son gelişmeleri ele aldığı belirtildi. 

İki bakanın, Fırat’ın doğusundaki durumun kesin bir istikrara kavuşturulması gerektiğini vurguladığı, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstererek, Türk tarafı ile Esad ve Kürtler arasındaki diyalog görüşmeleri tertip edilmesi konusunda fikir birliğine vardığı aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasına göre Lavrov ve Zarif’in bu diyaloglar için gereken katkıyı sağlamaya hazır oldukları ifade edildi.

Rus ve İranlı iki bakanın, Cenevre’deki Anayasa Komisyonu çalışmalarının başlatılması da dahil olmak üzere, Suriye’deki durumla ilgili Astana sürecinin üç garantör ülkesi arasında görüş alışverişi ve koordinasyonun devam etmesi konusunda ortak fikre vardığı kaydedildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU