Kremlin: Trump’ın mektubu son derece sıra dışı

Peskov: Mektup devlet başkanları arasındaki yazışmalarda kullanılmayan bir dille yazılmış

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektuba Kremlin’den yorum geldi.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin Kuzey Suriye’de yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili açıklamalar yaparken Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektupla ilgili soruyu da yanıtladı.

Peskov, mektubun son derece sıra dışı olduğunu söylerken, “devlet başkanları arasındaki yazışmalarda kullanılmayan bir dille yazıldığını” belirtti.

Sözcü, Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gelecek Salı günü Soçi’de yapacağı görüşmede Suriye’deki durumu ele alacaklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peskov ayrıca Rusya’nın sığınmacıların durumuyla ilgili endişe duyduklarını belirtti.

Trump’ın mektubu

Dün saat 23.00 sularında  Fox Business kanalı sunucusu Trish Regan Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektubu paylaşmıştı.

Mektupta şu ifadeler yer almıştı:

Sayın Başkan,

İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Rahip Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum.

Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum. 

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa sonsuza dek şeytan olarak görüleceksin. Sert bir adam olma. Aptal olma.

Seni daha sonra arayacağım.

Mektup Beyaz Saray tarafından da doğrulanmıştı. 

DAHA FAZLA HABER OKU