AK Partili Yeneroğlu’ndan yaşlı adama saldırıya Türkçe tepki, Kürtçe geçmiş olsun dileği

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradığı iddia edilen yaşlı adama attığı tweette önce Kürtçe geçmiş olsun dileğinde bulundu ardından olaya Türkçe tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Çanakkale’de 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı’nın Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle saldırıya uğradığı iddiasına AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kürtçe ve Türkçe yazdığı Tweet mesajıyla tepki gösterdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde göz ameliyatı olan eşine refakatçilik yapan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı’nın Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradığı öne sürüldü.

İddialara göre Yaşlı’nın Türkçe bilmeyen eşiyle Kürtçe konuşmasına kızan 20 yaşlarındaki bir başka hasta refakatçisi tarafından darp edildi.

Olayı Çanakkale İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) aktaran ve savcılığa da başvuracağını söyleyen Yaşlı, eşiyle Kürtçe konuştuktan sonra yaşadığını iddia ettiği olayı şöyle anlattı:

Ben bir şey demedim ona. Bana ‘sen nereden geldin?’ gibi bir şeyler söyledi. Ben anlamadım önce. Sonra koltukta oturuyordum, bir ara göz göze geldik. ‘Bana neden bakıyorsun?’ dedi. Ben de ona bakmadığımı söyledim, ayrıca ‘bakmak yasak mı?’ dedim. Arkasında soda şişesi saklıyormuş. ‘Ben sana bana bakma demedim mi’ dedi, ‘burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ diyerek soda şişesiyle iki kez kafama vurdu.

yaşlıadam.jpg
Ekrem Yaşlı / Fotoğraf: Twitter

 

Yeneroğlu’: Irkçılık yapan bizden değildir

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda önce yaşlı adama şu Kürtçe sözlerle geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Xwedê şifayê bide apê me, bi hurmet têm destê te. (Allah amcamıza şifa versin, saygıyla ellerinden öpüyorum.)

Yeneroğlu mesajın devamında bu sefer Türkçe olarak yaşandığı iddia edilen olaya tepkisini dile getirdi.

Dedesi yaşında, saygı gösterilmesi gerek bir büyüğünü saldırmak; nasipsizliktir, barbarlıktır. Efendimizin buyurduğu gibi, ırkçılık yapan bizden edildi.

DAHA FAZLA HABER OKU