Kılıçdaroğlu: Erdoğan, durum istediği gibi gitse erken seçime giderdi; şimdi nasıl yapacak?

CHP lideri, Erdoğan'ın Barış Pınarı Harekatı ile "tüm dünyayı karşısına aldığını" söyledi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili dünyadaki tepkilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği gibi olmadığını söyledi. CHP liderine göre durum şu an için Erdoğan'ın istediği gibi olmadığı için erken seçim gündemi yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından bilgilendirilen CHP Genel Başkanı ile yaptığı görüşmeyi köşesinde yazdı.

Sarıkaya'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, hemen her konuşmasında dile getirdiği Tank Palet Fabrikası konusunu açıp açmadığını da sordum.

“Açmaz olur muyum? Tabii ki açtım…” dedi.

Akar’ın, “Eleştirilerinizi bildirin, size bu konuda bir rapor verelim” yanıtını verdiğini de belirtti.

Kılıçdaroğlu’na bu aşamada 8 Ağustos’taki konuşmamızda, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül sonu, Ekim başı gibi Fırat’ın doğusundan Suriye’ye girer; gelecek yıl veya bir sonraki sene de muhtemel ki seçime gider” öngörüsünü anımsattım.

Gülmeye başladı, “Bir aşaması tamam…” dedi.

Beş dakika önce tamamladığı grup konuşmasında “yarın seçim geldiğinde”, “seçim olduğunda” cümlelerini 5 kez tekrar etmişti.

Bu duruma da gönderme yaparak, “Öngörünüzün seçim aşaması ne olacak? Bir beklentiniz var mı?” dedim, uluslararası camiadan gelen tepkileri gösterip soruyla yanıt verdi:

“İstediği gibi gitse yapardı ama şimdi nasıl yapacak? Bütün dünyayı karşısına aldı…”

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU