TİP Genel Başkanı Baş: Harekat sonlandırılmalı, TSK ülkesine dönmelidir

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Barış Pınarı Harekatı’nın hemen sonlandırılmasını istedi. Baş, Ankara’nın sorunun çözümü için Şam’la doğrudan temas kurması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında iktidarın Suriye politikalarını eleştirdi.

Suriye'ye yönelik operasyonda kritik bir evreye girildiğini savunan Baş, harekata ilişkin konuşanların ve susanların "hainlik" suçlamasıyla karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdrü. Baş, "İktidarın istediği sözleri söyleme mecburiyeti varsa, onurlu olmanın dayattığı bir söylem mecburiyeti vardır ve o 'savaşa hayır' demektir" dedi.

"Suriye'yi 8 yıldır parçalamaya çalışan ABD, gelinen noktada hangi adımları atarsa atsın ortaya çıkan durumun suçlusudur” diyen Baş, ‘ABD'nin uluslararası savaş suçu işlediğini ileri sürdü.

Yaşananların, "Kürt sorununun adil ve barış içinde çözülmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığını" belirten Baş, "Derhal, acil bir çözüm planı uygulanmalıdır. Harekat sonlandırılmalıdır. TSK ülkesine dönmelidir. Şam ile doğrudan temas kurularak hem sığınmacılar ve hem de bölgedeki durumla ilgili çalışma başlatılmalıdır” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU