Trump'tan yeni yaptırım açıklaması: Beklemede kalın!

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter mesajında Türkiye'ye yönelik olası ekonomik yaptırımlardan bahsetti, ABD'nin bölgeden neden çekildiği anlattı

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili yazdı:

Bir değişiklik için Türkiye sınırındaki yoğun çatışmalara katılmamamız çok akıllıca. Bizi Ortadoğu savaşlarına sürükleme hatasını yapanlar hala bizi çatışmaya çekmek istiyor. Ne kadar kötü bir karar verdikleri hakkında hiçbir fikirleri yok. Niye bir savaş ilanı istemiyorlar ki? (...) İki yıl önce Irak'ın Suriye'nin farklı bir bölgesindeki Kürtler ile çatışmasını hatırlıyor musunuz? Birçok insan Irak'a karşı Kürtler ile birlikte savaşmamızı istemişti. O zaman 'Hayır' dedim. Ve Kürtler orayı terk etti. Aynı şey şimdi Türkiye ile yaşanıyor. Kürtler ve Türkiye uzun yıllardan bu yana savaşıyor. Türkiye PKK'yı teröristlerin en beteri olarak tanımlıyor. Diğerleri bölgeye gidip istediği taraf için savaşabilir. Biz (ABD) durumu yakından gözlemleyeceğiz. Sonu gelmeyen savaşlar!

Yine yaptırım mesajı

Trump, Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım uygulanması konusunda Kongre ile Beyaz Saray arasında fikir birliği olduğunu belirtti:

Lindsey Graham ve Demokratlar dahil Kongre'nin birçok üyesiyle Türkiye'ye kuvvetli yaptırımla uygulama konusunda uğraşıyorum. Hazine Bakanlığı hazır, ekstra yasa tasarıları gerekebilir. Bu konuda fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi.  Beklemede kalın.

Trump, Barış Pınarı Harekatı başladığından bu yana 7 Ekim, 8 Ekim, 9 Ekim, 10 Ekim'de Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımları konu alan başka tweetler de paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU