AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: ABD Türkiye ile iplerini koparmayı göze alamaz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: PKK terörünün Türkiye'ye maliyeti 2 trilyon dolar

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Barış Pınarı Harekatı, Türkiye-ABD ilişkileri ve PKK ile ilgili CNN Türk'te Hakan Çelik'in programında konuştu.

Kurtulmuş, "PKK terörünün Türkiye'ye maliyeti 2 trilyon dolardır. Bu Türkiye'nin 25 yılının yok edilmesi demektir" dedi.

Kurtulmuş, canlı yayın esnasında Akçakale'de bir apartmana havan mermisi isabet etmesi sonrası şunları söyledi: 

Türkiye'nin haklı operasyonu konusunda elli bin tane laf söyleyenler ağzınızı açın da Allah rızası için bir laf söyleyin ya! Sivilleri niye öldürüyorsunuz, bu ne hain bir terör saldırısıdır diye laf söylemek çok mu ağırlarına gidiyor!

AK Parti Genel Başkanvekili,  Amerikan askerlerinin içinde bulunduğu gözlem noktasına yapılan atışın Türkiye tarafından kasten yapıldığı iddiasına da yanıt verdi:

Külliyen yalan, yanlış bilgilendirme. Her bir hareketimiz önceden Amerikalılara bildiriliyor ki orada Amerikan askerleriyle karşılaşmayalım.

Türkiye'nin tek amacının Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğunu söyleyen Kurtulmuş,  "Maalesef birileri Latin Amerika'nın zenginliklerinde gözü olanlar maalesef bunu anlayamıyorlar" diye konuştu.

ABD, Türkiye ile ilişkilerini koparmaz

Kurtulmuş, ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımıyle ilgili "PKK'ya sağlanan bu silahları  Sayın Cumhurbaşkanımız Amerika'nın yüzüne sürekli vurmuştur" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Müttefikinin can düşmanına silah vermek kabul edilemez bir durumdur" diyen Kurtulmuş, Ankara-Washington ilişkisi için ise "Amerika ile ilişkilerimiz ne kadar gerilirse gerilsin ABD Türkiye ile iplerini koparamaz" yorumu yaptı.

Trump'ın sön dönemdeki çelişkili açıklamaları

Sayın Trump'ın çelişkili görünen açıklamalarını bazıları yanlış değerlendiriyor. Aslında Trump'ın açıklamalarına yansıyan bu farklılıklar Amerikan devleti içerisindeki farklı kanatların özellikle Orta Doğu politikası üzerindeki kavganın, gürültünün bir yansıması. Yeni dış politikanın aracı haline dönmüş olan bu vekalet savaşlarının bir an evvel sonlandırılması lazım. Keşke Amerikan askeriyle bunu yapabilseydik. Ama maalesef şu anda bile biliyoruz ki Kobani tarafında Amerikan askerleri teröristlerle birlikte devriye geziyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU