Kiev'de Barış Pınarı Harekatı'nı protesto eden göstericilere müdahale

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı askeri harekata tepki gösteren eylemcilere büyükelçilik binasından çıktığı görülen kişiler müdahale etti

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Türkiye'nin Suriye'deki operasyonuna karşı çıkan eylemcilere büyükelçilikten çıkan bazı kişiler saldırdıda bulundu.

Eylemciler, “Rojava ile dayanışma. Türk işgalini durdurun” ve “Rojava'ya işgali durdur” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Bu sırada Kiev Büyükelçiliği içinden çıkan kimliği belirsiz görevliler, eylemcilerin elindeki pankartları almaya çalıştı.

Taraflar arasında arbede yaşandı. Ukrayna Ulusal Muhafızları'nın arada kaldığı görüldü.

Eylemcilerin bazıları darp edildi

Bazı eylemcilerin darp edildiği ve pankartların bazılarını yırtan görevlilerin daha sonra yeniden büyükelçilik binasına girdiği görüldü.

Kiev polisi konu hakkında bir açıklama yapmadı.

Ukrayna yerel gazetesi 'Ukrayinska Pravda'ya elektronik postayla açıklama yapan Kiev Büyükelçiliği ise göstericilere saldıranların o sırada elçiliğe gelen Türk vatandaşları olduğunu duyurdu.

Habere göre Türkiye büyükelçiliğinin açıklaması şu şekilde:

Büyükelçiliğimiz önünde bu sabah bir protesto gösterisi yapılmıştır. Göstericiler, bir bölümü hakaret içeren pankartlar açmış ve Büyükelçiliğin giriş çıkışını fiilen bloke etmiştir. Bu provokatif gösteri nedeniyle Büyükelçiliğimize işlem için gelen bazı vatandaşlarımızla göstericiler arasında kısa süren bir tartışma yaşanmıştır. Büyükelçilik olarak bu durumu üzüntüyle karşılıyor, bu tür tatsız olayların tekrarlanmamasını umuyoruz.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU