Türkiye Yahudi Toplumu, Ermeni Patrikliği ve Büyük Mason Locası'ndan Barış Pınarı Harekatı'na destek

Üç topluluk da harekatın haklı olduğuna dair görüşlerine vurgu yaptı

Kolaj: Independent Türkçe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim Çarşamba günü yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Suriye’de, Fırat Nehri'nin doğusunda Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını duyurdu.

Hedefler önce top atışları ve hava saldırılarıyla vuruldu, ardından kara birlikleri harekata katıldı. Dün de, geçmişteki adı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olan Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) TSK'ya destek için bölgeye giriş yaptığı basına yansıdı. Operasyonun boyutunun ne olacağı ve ne kadar süreceği henüz tam olarak netlik kazanmadı.

Harekata HDP hariç birçok siyasi parti ve kuruluştan destek geldi. Destek verenler arasında Yahudi, Ermeni ve Masonlar da yer aldı.

Türkiye Yahudi Toplumu: Başarılar diliyoruz

Türkiye Yahudilerinin en önemli kurumlarından Türkiye Hahambaşılığı Vakfı’na bağlı "Türkiye Yahudi Toplumu" ilk destek açıklamasını yapan gruplar arasında yerini aldı.

Türkiye’deki 19 Yahudi sivil toplum kuruluşunu kapsayan ve ülkedeki Yahudi toplumunu temsil eden çatı bir vakıf olduğu belirtilen Türkiye Yahudi Toplumu, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

Devletimizin ve şanlı ordumuzun terörle mücadelesinde başarılar diliyoruz.

Ermeni Patrikliği: Ordumuz için dua ediyoruz

Türkiye Yahudi Toplumu’nun ardından Türkiye Ermenileri Patriklik Makamı’ndan da harekata şu ifadelerle destek geldi:

Ortadoğu’da yakın coğrafyamızda, özellikle Suriye’de süregelen savaş ve kaos ortamı hepimizi derinden üzmekte ve endişelendirmektedir.

Maalesef barışın tesisi her zaman barışçıl yollarla olamamaktadır.

Terörü sonlandırmak ve yurt sınırlarının güvenliğini sağlamak amacını güden harekatın amacına uygun bir şekilde sürmesi ve bir an önce huzur ve güvenliğin tesis edilmesi için dua ediyoruz. 

Kiliselerimizde yapılan ayinlerin hitamında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası ve ordusu için her daim dua edilmektedir.

Ordumuzun, Suriye Barış Pınarı harekatının barışçıl amaçlarına ulaşması ve asker evlatlarımızın başarıyla görevlerini ifa ederek esenlikle yurda geri dönmesi için her ayinde tekrarladığımız beka dualarımızı yineliyoruz.

Rab, lider ve komutanlarımızı hikmet, şefkat ve sağduyu ruhuyla esinlesin.

Masonlar Locası: Harekatın başarılı olmasını, barış ve huzurun gelmesini diliyoruz

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’nın (HKEMBL) internet sitesinden yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası olarak; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin bekasını tehdit eden terör unsurlarına karşı Suriye'nin kuzeydoğusunda haklı ve kararlı bir şekilde yürütmekte olduğu Barış Pınarı Harekatının başarılı olmasını diliyor, kahraman Mehmetçiğimizin görevlerini başarıyla tamamlayarak ülkemize dönmelerini temenni ediyoruz.

Ülkemize, topraklarımıza, insanımıza kasteden her türlü unsura karşı milli birliğimizin öneminin altını çiziyor, başta Türkiye'miz olmak üzere tüm insanlar ve insanlık için barış ve huzurun gelmesini diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Bülent AKKAN
Büyük Üstat

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU