Deniz Baykal: Siyaset başarısız olunca iş askere düştü

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendirdi

Fotoğraf: AA

Eski CHP Genel Başkanı ve mevcut Antalya milletvekili Deniz Baykal, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) geçmişteki adı Özgür Suriye Ordusu olan Suriye Milli Ordusu’nun Kuzey Suriye’ye düzenlediği operasyonu değerlendirdi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Baykal, TSK’nın harekatı nokta hedeflere göre planlamasının ‘çok isabetli’ olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

Askerimizin Allah yardımcısı olsun. İnşallah kayıp vermeden görevlerini tamamlayıp dönerler. Harekatta sivil kayıplar olmaması da önemli. İnşallah bundan sonra da öyle devam eder.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bir defa siyaset ve diplomasi başarısız kalınca iş askere düşüyor” diyen Baykal, şöyle devam etti:

Bunun bedelini de millet ödüyor. Ama yeni bir durum var: Dost ve  müttefik ülkenin siyasi başarısızlığının bedelini biz ödüyoruz. Bundan sonrası için harekatı yüzümüzün akıyla tamamlamamız, bunun için de sivil ölümlere karşı harekatı dikkatli sürdürmemiz gerekiyor.

Bir de harekatın süresini, hedeflerini iyi seçerek kayıplara yol açmadan hayırlısıyla tamamlanmasıdır. Allah, askerimizi muzaffer etsin.

Harekatın başarıyla tamamlanırsa Türkiye’nin bölgede daha belirleyici olacağı görüşünü dile getiren Baykal'ın şöyle konuştu:

Suriye ile ilişki dahil  bölgede etkisi ve ağırlığı daha da artar. İnşallah bu iyi planlanır, siyasi ve diplomasi hatalarına sürüklenmeden bu güç bölgeyi yönlendirmeyi başarırız. Çok alınacak dersler var. Dost ve müttefik ülkenin hatalarının bedelini biz ödüyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU