Beşiktaş'ta başkanlığa üç isim adaylığını açıkladı

Beşiktaş Kulübü'nde başkanlık için Serdal Adalı, Hürser Tekinoktay ve Ahmet Nur Çebi adaylıklarını resmen açıkladı

Hürser Tekinoktay - Serdal Adalı - Ahmet Nur Çebi / Fotoğraf: AA-İHA

Fikret Orman'ın istifa edeceğini açıklamasının ardından Beşiktaş'ta başkanlığa kimin aday olacağı sorusu yanıtını buldu.

Serdal Adalı ve Hürser Tekinoktay, yönetim kurulu listelerini Beşiktaş Divan Kurulu'na sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serdal Adalı yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki seçim için aday olacak tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. İnşallah camiamız için hayırlı olur. Düzeyli, güzel bir seçim olur. Zor bir dönemden geçiyoruz. Camiamızın bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu kadar başka hiçbir şeye ihtiyacı yok" açıklamasında bulundu.

Hürser Tekinoktay'ın listesini ise Divan Kurulu'na avukatı Aker Çıtak teslim etti.

Beşiktaş'ta 20 Ekim'de yapılacak olan olağanüstü seçimli genel kurulda aday olacağını ilk açıklayan isim olan Hürser Tekinoktay geçici yönetim kurulu listesini Divan Kurulu Başkanlığı'na teslim etti. Tekinoktay'ın listesini, avukatı olan Aker Çıtak, Divan Kurulu'na verirken şu ifadeleri kullandı:

Başkan adayımız Hürser Tekinoktay'ın adaylığı Beşiktaş camiasına hayırlı olsun. Beşiktaş zor günlerden geçiyor ama bu camia zor günlerden kurtulmayı bilecektir. Camiamız içinden çok yürekli yöneticiler ve başkanlar çıkarmıştır, çıkaracaktır da. Bu seçimde kim başkan olursa olsun, yönetime hangi arkadaşlarımız gelirse gelsin, başarılı sonuçlar alarak Beşiktaş'ı bu sıkıntılı zamanlardan kurtarmayı bileceklerdir. Hayırlı olsun, Beşiktaş'ı özlenen güzel günlerine kavuşturacak bir başkana ve yönetime kavuşuruz diye umut ediyorum. Hürser Bey'in hem vekili hem de genel kurul üyesi olarak işlerine ben yardımcı olduğum için, bu başvuruyu vekili olarak benim yapmamı istedi. Kendisi daha sonra bizzat camiaya bir açıklamada bulunacak.

Ahmet Nur Çebi de aday oldu

Siyah-beyazlı kulüpte Ahmet Nur Çebi, adaylık için listesini teslim etmek üzere kulübe geldi.

Çebi'nin Divan Başkanlık Kurulu'na sunduğu dilekçede, "Kulübümüzün 13 Ekim 2019 Pazar günü yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na "Başkan" adayı olarak katılacağım" ifadelerine yer verildi.

Çebi, noter huzurunda atılmış 614 genel kurul üyesinin imzasını da Divan Kurulu'na sundu.

Fikret Orman: Kararımın arkasındayım

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, dün imzalanan sponsorluk anlaşmasında, "Söyleyeceklerimin hepsini söyledim. Kararımı verdim ve o kararımın arkasındayım" diyerek, şu açıklamayı yapmıştı: 

Beşiktaş başkanlığını bıraktım ve aday olmayacağım. Çok net konuştum. Düşüncemi tekrar merak ediyorlarsa, YouTube'dan mı nereden bakacaklarsa artık, o basın toplantısında söylediklerimi izlesinler. Hepsi orada. O yüzden benim için yeni bir gündem yok. Çok net konuştum. İnsanlar düşüncelerimi merak ediyorlarsa nereden bulacaklarsa konuşmamı dinlesinler, sorduklarının cevabını almış olurlar.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU