Trump: ABD Türkiye’nin operasyonunu onaylamıyor, Suriye harekatı kötü bir fikir

ABD Başkanı Trump, Barış Pınarı Harekatı’nı onaylamadıklarını duyurdu. Trump, açıklamasında "Bu sabah NATO üyesi Türkiye, Suriye'yi işgal etti" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AFP

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Türkiye’nin güvenli bölge hedefiyle Suriye’nin kuzeyinde başlattığı harekatla ilgili ABD Başkanı Donald Trump’ın “ABD Türkiye'nin Suriye'ye operasyonunu onaylamıyor, ABD bu operasyonun kötü bir fikir olduğunu Türkiye'ye iletmiştir” sözlerine yer verildi.

Trump, “Türkiye’nin IŞİD’e karşı ABD’ye yardım eden Kürt savaşçılarına saldırmasının kötü bir fikir olduğunu” söyledi.

Trump’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bu sabah bir NATO üyesi olan Türkiye Suriye’yi işgal etti. ABD Türkiye’nin Suriye’deki saldırılarını desteklemiyor. Halihazırda bölgede ABD askeri bulunmamaktadır. Siyasi arenaya girdiğim günden beri bu anlamsız ve bitmez savaşların ABD’ye bir faydası olmadığını söyledim. Türkiye, Hristiyanlar dahil sivilleri ve dini azınlıkları koruma taahhüdünde bulundu ve insani bir krizin oluşmamasını temin etti."

 

"IŞİD'liler Türkiye'nin sorumluluğunda"

Trump, "Türkiye, hapisteki tüm IŞİD savaşçılarının bu şekilde kalmasını sağlamaktan ve IŞİD'İn herhangi bir şekil veya formda yeniden ortaya çıkmamasından sorumludur. Türkiye'den taahhütlerine bağlı kalmasını bekliyoruz ve süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

ABD Başkanı, sabah saatlerinde Suriye’nin kuzeyindeki ABD askerlerinin başka bir alana sevk edildiğini duyurmuştu.

Trump, askerlerinin “bitmeyen ve acımasız” savaşa artık sokmayacağını söylemişti.

 

AP

DAHA FAZLA HABER OKU