HDP'den açıklama: Fırat'ın doğusuna yönelik harekat kabul edilemez

HDP, Barış Pınarı Harekatı hakkında bir basın açıklaması yaptı. Muş Milletvekili Koçyiğit, harekatın kabul edilemez olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) temsilcileri, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında, hazırlanan ortak metni HDK Eş Sözcüsü sıfatıyla HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit okudu.

‘Geldiğimiz tarihsel aşamada işgal ve savaş siyasetini dayatan, Kürt halkının ve kazanımlarının inkârını ve imhasını sürdürmeye çalışan bir iktidar aklı ile karşı karşıyayız’ diyen Koçyiğit şu ifadeleri kullandı:

Herhangi bir meşruiyeti olmayan bu işgal girişimine ülke içinde meşruiyet sağlamak için Meclis'e savaş tezkeresi getirilmiştir. Bu tezkereye evet diyen bütün partiler bilmelidir ki Türkiye halkları bu savaşa rıza göstermiyor, bu savaş ve işgal girişimini onaylamıyor.

‘Bu yaklaşım bugün de kaybedecektir’

Harekatın uluslararası toplum tarafından da kabul edilmediğini iddia eden Koçyiğit şöyle konuştu:

Selefi, cihadçı çeteleri kullanarak bugüne kadar barış içinde yaşayan kadın, çocuk bütün Suriye halklarına saldıracak olan iktidar bloğu, DAİŞ barbarlığının başaramadığını başarmaya soyunmaktadır. Kürt inkârı ve soykırımının 21’inci yüzyılda sürdürülmesi manasına gelen bu yaklaşım halkların direnişi ve barış içinde yaşama iradesi karşısında dün olduğu gibi bugün de kaybedecektir. 

‘Buradaki halklar, Türkiye’deki halkların akrabası ve dostudur’

Bütün Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojava’dan, bugüne kadar Türkiye’ye tehdit değil barış ve kardeşlik mesajları gelmiştir” diyen Koçyiğit “Kuzey ve Doğu Suriye ile Rojava halkları Türkiye’de yaşayan halkların akrabası, dostu, kardeşidir. Yapılması düşünülen, vicdani ve ahlaki olarak kabul edilemez olan bu saldırı bölgesel istikrarsızlığı tetikleyecek, DAİŞ, El Kaide gibi barbar çetelere alan açacak ve halklar arasında sonu gelmeyen nefret bariyerleri örecektir” şeklinde konuştu.

Koçyiğit, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, emekçilere, kadın örgütlerine, sivil topluma “Bu savaşı durduralım, ölüm iradesine karşı yaşamı savunalım” çağırısı yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU