Suriye’den Türkiye’ye kınama

Beşar Esad yönetimindeki Suriye hükümetinden yapılan açıklamada Türkiye yerine “Türk rejimi” denilerek askeri yığınağın ve sert ifadelerin en şiddetli ifadelerle kınandığı belirtildi

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik olası harekatına yönelik bir açıklamada Beşar Esad yönetimindeki Suriye hükümetinden geldi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırarak yer verdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Suriye, Türk rejiminin şahin ifadelerini, agresif niyetlerini ve Suriye sınırının yakınında toplanmakta bulunan askeri kalabalıklarını en şiddetli ifadelerle kınıyor. Bu tehditler, Suriye toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duymayı onaylanan uluslararası yasaların ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ağır bir ihlali.

Kürtlere önce eleştiri ardından kucaklaşma çağrısı

Açıklamada Suriye’nin yaşanan kimi olaylardan dolayı bazı Kürt örgütlerini sorumlu tuttuğu  belirtilerek, bu örgütlerin ABD ile işbirliğini sürdürdükleri kaydedildi. Ama açıklamanın devamında Kürt örgütlerine şöyle bir çağrı geldi:

Suriye topraklarının dokunulmazlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü yeniden belirttiğini, Suriye’nin meşru bütün vesilelerle karşılık verme ısrar ve irade kararlılığını yeniliyor, toprak ve halk olarak Suriye’nin selameti ve toprak bütünlüğünü korumayı garantileyecek şekilde yolunu kaybeden vatandaşlarının doğru akıl ve yola gelmeleri halinde kucaklamaya hazır olduğunu vurguladı.

DAHA FAZLA HABER OKU