İmamoğlu’ndan Tevfik Göksu’ya “elektriğini” atması için öneri: Meclise gelmeden parkta biraz yürü de öyle gel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyeleri ile ortak masa toplantıları kapsamında Esenler Belediyesi’ni ziyaret etti. 

23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi “Pontus” tartışmalarıyla, seçim sonrası da Belediye Meclisi’ndeki atışmalarıyla gündeme gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İmamoğlu’na eşlik etti. 

Esenler Belediyesi sınırları içerisindeki 15 Temmuz Millet Bahçesi hakkında İmamoğlu’na bilgi veren Göksu, 2 bin 200 metrelik yürüyüş parkuruna sahip parkta bir de ayakkabısız girilen bir alanın olduğunu söyledi. 

İmamoğlu, “Ayakkabınızı çıkarıp girebiliyorsunuz. Çimde, çakılda, ağaç kabuğunda, çamurda yürüyebiliyorsunuz” diyen Göksu’ya “Elektriği atsın diye yani?” yanıtını verdi. 

Göksu’nun “Evet” cevabını vermesinden sonra İBB Başkanı, "Meclise gelmeden burada biraz yürü de öyle gel" dedi. 

AK Partili Göksu, 31 Mart'taki yerel seçimi Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından “Ne diyor Yunan medyası İstanbul’u Pontus kazandı. Bir dakika ya! Bu arkadaş nereli? CHP’nin adayı nereli? Hesap büyük olay büyük” demişti.

Söz konusu haberi yapan Yunan gazeteci daha sonra yaptığı açıklamada Doğu Karadeniz bölgesinden gelenlere  kendi dillerinde "Pontus" denildiğini açıklamıştı. 


Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU