Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cari işlemler açığı 20 ayın en düşük seviyesinde, bu bir müjdedir

Erdoğan Kocaeli aday tanıtım toplantısında "AK Parti döneminde enflasyon zirve yaptı" diyen CHP'yi eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli  başkan adaylarını tanıttı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin Kocaeli başkan adayları tanıtım toplantısında konuştu, parti teşkilatına çağrı yaptı. 

“Seçmen listesinde ismi olmayan üyelerimiz var”

Bu seçimde 1 milyon gencimiz ilk defa oy kullanacak. Kocaeli’de 23 bin kişi ilk kez oy kullanacak. Şehre yeni gelen seçmen sayısı 38 bin. AK Parti teşkilatlarına çok büyük görevler düşüyor. Seçmen kütüklerini incelediğimizde AK Parti üyelerinden 504 bininin burada kayıtlarını olmadığını tespit ettik. Bir önceki seçime göre ilçe değiştiren 1.5 milyon kişi içinde de 222 bin AK Parti üyesi var. Üyemiz olup da seçmen kaydı bulunmayanların sayısı 10 bin civarındadır. Tüm il ve ilçe başkanlarına talimat veriyorum. Seçmen kütüklerinde isimleri olmayan üyelerimizin adreslerini bulup kayıtlarını yaptıracaksınız. Adres değiştirerek ilinize, ilçemize gelmiş üyelerini hemen kayda geçireceksiniz. Oy verme hakkı olan her gence ulaşıp onları bilgilendireceksiniz. Kendilerini partimizde siyaset yapmaya davet edeceksiniz. 

"Cari işlemler açığı 20 ayın en düşük seviyesinde"

Geçenlerde ana muhalefetin başındaki bir zat sözcüleri diyor ki "AK Parti döneminde enflasyon zirve yaptı" 
Bu adam üstelik de maliyeci. Bunların maliyecileri bir garip. CHP'nin geçmişi olan CHP, DSP falan onların koalisyon hükümetlerinde bulunduğu dönemler de dahil olmak üzere 14 yıllık ortalama 70,3 enflasyon. Bunların bir tanesi var ki tavan yapan yıl o da 1994 120,3 DYP/SHP. O CHP değil SHP diyorlar. Biz kargayı sesinden tanırız. 16 yıl bizim iktidarımız iktidarımızda enflasyon ortalaması 9,5… 70 nire 9,5 nire?
En son dün açıklanan cari işlemler açığı son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu bir müjdedir.

Güya Arap Baharı'nı ülkemize de taşıyıp bizi kara kışa gömmek isteyenler şimdi kendileri aynı sancıyla kıvranıyorlar. İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı. "2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek" dedi. Eğer Türkiye eski Türkiye olsaydı, bugün Suriye'de o terör koridoru da kurulmuştu. Bunu biz söylemiyoruz görüştüğümüz siyasetçiler bize bunu ifade ediyor.
 



Başkan adayları açıklandı

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı daha önce Tahir Büyükakın olarak açıklanmıştı.

Bugün de ilçe başkan adayları tanıtıldı.

Başiskele: Mehmet Yasin Özlü
Çayırova: Bünyamin çiftçi
Darıca: Muzaffer Bıyık
Derince: Zeki Aygün
Dilovası: Hamza Şayir
Gebze: Zinnur Büyükgöz
İzmit: Azize Sibel Gönül
Körfez: Şener Söğüt
Gölcük: Ali Yıldırım Sezer
Kandıra: Adnan Turan
Karamürsel: İsmail Yıldırım
Kartepe: Muhammet Mustafa Kocaman

 

DAHA FAZLA HABER OKU