Kaya tırmanıcıları, sınır duvarını kimsenin aşamayacağını iddia eden Trump'a meydan okuyor

Yarışmanın organizatörü, "Bir şeyin tırmanılmasının imkansız olduğunu ilan etmek, gerçek bir kaya tırmanıcısı için mücadeleye davet demektir" dedi

Rick Weber, tırmanış yarışması için bu duvarı hazırlattı (Rock&Ice)

Profesyonel kaya tırmanıcıları, sınır duvarının 20 dağcı tarafından denendiğini ama "tırmanılması imkansız" olduğunu ileri süren Donald Trump'a meydan okuyor.

ABD'nin Kentucky eyaletindeki Red River Gorge bölgesinde yer alan ünlü kaya tırmanışı parkı ve doğa koruma alanı Muir Vadisi'nin kurucularından Rick Weber, usta tırmanıcılar için Trump'ın duvarının bir kopyasına tırmanma temalı bir yarışma düzenliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Weber, tırmanış camiasındaki hiç kimsenin ABD Başkanı'nın bahsettiği 20 dağcıdan birini bile tanımadığını ifade etti.

Geçen ay Kaliforniya, Otay Mesa'da sınır duvarının yeni tamamlanan kısmının hemen yanında konuşan Trump şunları söylemişti:

Biz, sanırım şöyle denebilir, birinci sınıf dağcılara sahibiz. Tırmanıcılarımız var (...) Bizim 20 dağcımız vardı. Tek yaptıkları iş bu, dağlara tırmanmaya bayılıyorlar. İstiyorlarsa yaparlar. Ben, dağlara tırmanmak istemiyorum. Ama onlar (bunda) çok iyiler ve bazılarının şampiyonlukları var. Onlara duvarların farklı prototiplerini verdik ve bu tırmanması en zor olanıydı.

Trump, ABD-Meksika sınırının güneyinde uzanan yaklaşık 10 metrelik duvarı yükseltmek için kullanılan malzemeyi, "çok güçlü bir beton" sözleriyle övmüştü.

Weber, 11-12 Ekim tarihlerinde Muir Vadisi'nin yakınındaki Red River Gorge bölgesindeki bir alanda düzenlenecek tırmanma yarışmasını saygın tırmanış dergisi Rock & Ice'de yer alan bir makaleyle duyurdu.

 

 

Weber makalede şöyle yazdı:

“Bizim tırmanma topluluğumuzda hiç kimse bu 20 dağcıdan birini bile tanımıyor. Bu kişilerin var olduklarından bile emin değilim. Daha da önemlisi, bir şeyin tırmanılmasının imkansız olduğunu ilan etmek gerçek bir kaya tırmanıcısı için mücadeleye davettir (...) Bu nedenle (duvarın) birebir kopyasını inşa etmeye ve bir yarışma düzenlemeye karar verdim. 75 yaşında olmama rağmen hala faal bir kaya tırmanıcısıyım ve Amerikan Dağ Rehberleri Birliği'nde üstten emniyetli  tırmanış eğitmenliği sertifikam var. Bu aynı zamanda mühendislikten emekli olmama yardım etti.

Söz konusu yarışma, Trump'ın sınırda timsahlar ve yılanlarla dolu bir hendek istediğine dair haberlere imlası bozuk bir yanıtla ateş püskürmesinin ardından geldi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU