Ensar Vakfı'nda cinsel istismar nedeniyle üç yöneticiye soruşturma

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ensar Vakfı’nın da adının geçtiği Karaman’daki çocuk tecavüzüne ilişkin, üç kamu yöneticisinin soruşturulması için izin verdi

Fotoğraf: AA

Ensar Vakfı ile Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) bağlı kayıt dışı yurtlarda, 2012-2015 yıllarında yaşanan çocuk tecavüzlerinin ardından eski yargıç Ömer Faruk Eminağaoğlu dahil birçok kişi, kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberine göre Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın raporunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya raporunu sunmasının ardından bakan soruşturmaya izin kararı aldı.

Soruşturma izni verilenler, dönemin il milli eğitim müdürü Asım Sultanoğlu, Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır ile il dernekler müdürü Ömer Sezer.

Dönemin valisi Murat Koca için ise kusuru olmadığı gerekçesiyle dönemin valisi Murat Koca’ya soruşturma izni verilmedi.

Karaman Valiliği’nin 5 Mart 2016 tarihli Emniyet Müdürlüğü fezlekesiyle olaydan haberdar olduğu, akabinde Vali Murat Koca imzalı 7 Mart 2016 tarihli yazı ile disiplin soruşturmasına başlandığı bildirilen yazıda, Muharrem Büyüktürk’e 28 Mart 2016’da devlet memurluğundan çıkarma cezası verildiği kaydedildi.

Yazıda yurtların kaçak olduğu tespiti yapıldı.

Karaman’da sekiz ila 10 yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen öğretmen Muharrem Büyüktürk tutuklanmıştı.

Büyüktürk’ün çocuklara tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenmişti.

Büyüktürk, Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için 508 yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet gazetesi

 

DAHA FAZLA HABER OKU