78 yaşındaki Bernie Sanders’ın hastaneye kaldırılma nedeni belli oldu

Demokratların başkan aday adayları arasında öne çıkan tecrübeli siyasetçi, seçim kampanyası sırasında fenalaşmıştı

Hastaneden taburcu olan Bernie Sanders sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi (Twitter/BernieSanders)

2020 ABD başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’nin başkan aday adayları arasında ön sıralarda yer alan Vermont Senatörü Bernie Sanders, kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nevada’daki seçim kampanyası sırasında göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan Sanders’ın kalp krizi geçirmiş olduğu anlaşıldı.

Kampanyası adına açıklama yapan yetkililer yaşananları doğrularken, doktorların acil ameliyata aldığı 78 yaşındaki siyasetçinin atardamarlarından birindeki tıkanıklığı açtığı belirtildi.

Las Vegas’taki hastaneden cuma günü taburcu edilen sosyalist siyasetçi, çıkışta çekilen görüntülerde kendisini “çok iyi” hissettiğini belirtirken, kendisine iyi dileklerini sunan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Sanders yazılı açıklamasındaysa “Kısa bir aranın ardından çalışmaya dönmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

 


Hastanede operasyonu yürüten doktorlar Arturo Marchand ve Arjun Gururaj ise ameliyat sırasında “tıkanan koroner atardamara tam zamanında iki stent takıldığını” ve diğer atardamarların “normal” olduğunu açıkladı.

Demokratların kalabalık aday listesinin en yaşlı ismi olan Sanders, Donald Trump’ın başkan seçildiği 2016 seçimlerine Demokrat Parti adına katılmak için mücadele vermiş ancak yarışma şansını Hillary Clinton’a kaptırmıştı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU