Joaquin Phoenix, Joker'in setinde hayranı olduğu Robert De Niro'yla hiç konuşmamış

Yönetmen Todd Phillips, ikilinin film çekimlerine başlamadan önce yaşadığı dokunaklı bir anı paylaştı

Joaquin Phoenix, favori aktörlerinden biri olarak gördüğü Robert De Niro'yla Joker filmi çekilirken neredeyse hiç konuşmadıklarını açıkladı.

Vanity Fair’e verdiği kapsamlı röportajda Phoenix ailesinden, işinden ve Batman’in baş düşmanı hakkında çekilen ve tartışmalara yol açan filmin yapım sürecinden bahsetti.

Phoenix, "O benim en sevdiğim ABD'li oyuncu. Bir sahnedeki belli davranışları, belli hareket ve mimikleri kamera onu çekiyor olsa da olmasa da yaptığı izlenimini edindim" dedi. 

Oyuncu, "Her zaman oyunculuğun belgesel gibi olması gerektiğini düşündüm. Her ne hissediyorsan sadece onu hissetmelisin, karakterinin o anda neler yaşadığını düşünüyorsan onu" diye devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Benzer oyunculuk yöntemleri ve batıl inançları sebebiyle sette De Niro’yla fazla iletişim kurmadıklarını söyleyen Phoenix, “Sette onunla konuşmak istemedim. İlk gün birbirimize günaydın dedik, sonrasında çok fazla konuştuğumuzu hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte yönetmen Todd Phillips'e göre çekimler başlamadan önce Robert De Niro, senaryo okuması yapılmasını isteyince bazı anlaşmazlıklar yaşandı çünkü Phoenix bu süreçten hoşlanmıyordu.

Okumaya katılmak için ikna edildikten sonra iddiaya göre Phoenix kendi bölümü boyunca mırıldandı ve ardından sigara içmek için ayrıldı. Bu esnada da De Niro onu ofisine görüşmeye çağırdı.

Birkaç konu üzerinde konuştuktan sonra Phoenix’e dönen De Niro onun yüzünü ellerinin arasına aldı ve yanağından öperek, “Her şey yoluna girecek tatlım" dedi.

Phillips bu anı "Güzeldi" diyerek andı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU