Paris'teki patlamada 4 kişi hayatını kaybetti

Fransa'nın başkenti Paris'te bir fırında meydana gelen patlamada 47 kişi yaralandı

4

Fotoğraf: AA


Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Paris'te bir fırında meydana gelen patlamada ikisi itfaiye eri 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İlk belirlemelere göre patlamanın kaza sonucu meydana geldiğini kaydeden Fransız bakan artık riskin kalmadığını belirtti.

Paris'te 9. bölgede sabah bir fırında önce yangın çıktı, ardından da patlama meydana geldi. Patlamanın fırın ve çevredeki binalarda ciddi hasara yol açtığı görüldü. 

Yaklaşık 200 itfaiyeci ve 100 polis olay yerine sevk edilirken, bazı yaralılar helikopterlerle hastanelere kaldırıldı. Ayrıca çevre binalar ve oteller de yangının büyümesi ya da başka bir patlama olasılığı nedeniyle boşaltıldı. 

Patlama sonrası çevrede bulunan binalar ve araçlarda büyük hasar oluştu.

Paris itfaiyesi yetkililerinden Eric Moulin, olay yerinde yaptığı açıklamada patlamanın gaz kaçağından kaynaklandığını açıkladı.
 


Patlama hükümet karşıtı sarı yeleklilerin gösterilerinin hemen öncesinde yaşandı. Gösteri nedeniyle, binlerce polis Champs-Elysees Caddesi ve daha önce olayların yaşandığı diğer bölgelerde önlem almış durumda. 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU