Paris’te bir polis, bıçakla 4 meslektaşını öldürdü

Paris'te görevli bir polis, emniyet müdürlüğünde meslektaşlarına bıçakla saldırdı. 4 polisin hayatını kaybettiği olayda, saldırgan da polis tarafından vurularak öldürüldü

Fotoğraf: AFP

Notre Dame Katedrali yakınlarındaki tarihi binada bulanan Paris Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis bıçakla meslektaşlarına saldırdı.

Kimliği açıklanmayan bıçaklı polis, biri kadın 5 meslektaşını yaraladı. Saldırgan olaya müdahale eden meslektaşları tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganın olayda yaralanan bir polis tarafından vurulduğu iddia edildi. Saldırgan polisin 20 yıldır Paris’te görev yaptığı belirtildi.

Olayın ardından güvenlik nedeniyle emniyet müdürlüğü boşaltılırken güvenlik çemberine alınan bölgede bir metro istasyonu da kapatıldı.

Yaralanan 4 polisin hayatını kaybettiği, bir kadının ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Saldırının nedineyli ilgili ise bir açıklama yapılmadı. 

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başbakan Edouard Philippe ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner, olay yerine gelerek bilgi aldı.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da Twitter’dan paylaştığı mesajda yaşanan acı olay nedeniyle Parislilerin yas tuttuğunu belirterek, ölen polislerin yakınlarına başsağılığı dileklerini iletti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU