Yüzüklerin Efendisi dizisi için yeni öneri: Gandalf kadın olsun

Dizinin 2021’de yayında olması bekleniyor

Amazon’da yayımlanacak Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) dizisinde, hikayenin ana karakterlerinden Gandalf’ın kadın olması önerildi.

Tolkien hayranlarının merakla beklediği dizinin, Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerinde olduğu gibi Yeni Zelanda’da çekileceği kesinleşmişti.

Bir sezonu 20 bölümden oluşacak diziyle ilgili beklenti büyük ama yapımın filmin ayak izlerini takip etmesi gerekmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cinemablend'de yer alan habere göre Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’de (The Lord of the Rings: The Two Towers) rol alan aktris Robyn Malcolm dizi için bir öneri getirdi. Oyuncu, daha çok erkek karakterler üzerinden ilerleyen orijinal Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin aksine Gandalf’ın bir kadın olarak tasvir edilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni Zelandalı Malcolm, Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’de, J.R.R. Tolkien’in kitabında yer almayan ancak film için senaryoya eklenen Morwen adlı karakteri canlandırıyor.

Yeni Zelanda yayını Stuff’a konuşan Malcolm, Gandalf’ı bir kadının canlandırmasının vakti geldiğini belirterek bu tür fantastik filmlerin erkeklere odaklanmasından bıktığını söyledi. Malcolm sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu eski efsaneler, eski mistik hikayeler, o kadar ataerkil temellere dayanıyor ki. Neden büyülü ana karakterlerin kadın olduğu anasoylu dünyanın sihrine bakmayalım?

Malcolm’ın orijinal üçlemede usta oyuncu Ian McKellen’ın canlandırdığı Gandalf rolü için kadın oyuncu adayları da var. Oyuncu aralarında Whoopi Goldberg, Alfre Woodard, Ann Ogbomo ve Judi Dench gibi isimlerin bulunduğu bu önerileri Instagram hesabından paylaştı.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin ne zaman yayımlanacağı henüz resmi olarak netlik kazanmadı ancak yapımın 2021’de yayında olması bekleniyor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gandalf??? #lordoftheringstvseries #amazon #diversity #witchesofinstagram #wisewomen

RobynMalcolm (@robynjmalcolm)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU