Stranger Things videosundaki bu detay hayranların gözünden kaçmadı: Hopper yaşıyor mu?

Dizi Netflix’ten 4. sezon onayını aldı

Stranger Things’ten yayımlanan yeni videodaki bir detay dizinin hayranlarının en çok merak ettiği sorunun cevabına dair bir ipucu veriyor: Hopper yaşıyor mu?

Netflix’in en popüler yapımlarından Stranger Things’in 4. sezon onayını aldığı salı günü duyurulmuştu.  

4. sezonla birlikte dizinin hayranları temmuzda yayımlanan üçüncü sezon finalinin ardından akıllarında kalan sorularına yanıt bulabilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmasız diziyle ilgili en büyük gizem sezon finalinin ardından David Harbour’ın canlandırdığı Jim Hopper karakterinin yaşayıp yaşamadığı.

Finalde Hopper’ı, Upside Down’u incelemek için Hawkins’e gelen Rusların diğer boyuta geçiş için inşa ettiği makinenin yanında gördük. Winona Ryder’ın canlandırdığı Joyce, makineyi kapamak için, bunun Hopper’ı öldürebileceğini bile bile iki anahtarı çevirmek zorunda kaldı. Joyce’un makineyi durdurma girişimi başarıyla sonuçlanmış olsa da Hopper’dan hiçbir yerde iz yoktu.

Stranger Things ekibi Hopper’ın öldüğünü düşünüyordu ancak seyirciler bundan pek emin değildi. Şimdi bu kuşkuyu destekleyen bir ipucu daha ortaya çıktı: Stranger Things 4. sezon tanıtım fragmanı.

 

stranger-things-Netflix.jpg
Tanıtım fragmanındaki detay sosyal medyada paylaşıldı (Netflix)

 

Dizinin 4. sezon için onay aldığını duyurmak amacıyla Netflix’in salı günü yayımladığı videoda yer alan bir detay Stranger Things hayranlarını heyecanlandırdı.

Yeni sezonun ne zaman yayımlanacağı ya da oyuncu kadrosuna ilişkin herhangi bir detay verilmeyen videonun sonunda yalnızca “Artık Hawkins’te değiliz” ifadeleri yer alıyor. Bu da gelecek sezonun daha çok Upside Down’a odaklanacağına işaret ediyor.

Bununla birlikte dizinin hayranları görüntünün sol tarafında bir ışığın yanıp söndüğünü de fark etti. Bu detayı sosyal medyada paylaşan bazı kullanıcılar görüntüdekinin Hopper’in içinde bulunduğu bir kulübe olduğunu ve ışığın da buradan geldiğini söyledi.

Dizinin bir hayranı yaptığı paylaşımda ışığın görüldüğü noktayı kırmızı daire içine alarak, “Yanıyor, yanıyor, sönüyor. Bu Hopper olabilir mi?” diye yazdı.

 

 

Videoyu paylaşan bir başka kullanıcıysa, “Kulübede bir ışık var. Bu Hopper yaşıyor mu demek?” diye sordu.

 

 

Hopper’ın patlamadan kurtulmak için Rusların Starcourt Alışveriş Merkezi’nin altında açtığı geçite atlayıp Upside Down’a geçmiş olması hiç de uzak bir ihtimal değil.

Eğer kulübede gizlenen Hopper ise, gerçekten de Will’in birinci sezonda Joyce’la iletişim kurabilmek için noel ışıklarını yakıp söndürmesine benzer şekilde ışığı yakıp söndürdüğünü düşünebiliriz.

Bu durumda Hopper, Upside Down’da kurtarılmayı bekliyor olabilir.

Stranger Things dördündücü sezonuyla Netflix’te hayranlarıyla buluşacak.

 

Indepedent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU