Zuckerberg, sızdırılan bir mesajda Elizabeth Warren’ın başkan seçilmesinin “varoluşsal” bir tehdit olduğunu söylemiş

Facebook’un CEO’su, Demokrat Parti aday adaylarından Elizabeth Warren’ın seçilmesinin Facebook için “çok kötü” olacağını söyledi

Facebook'un daha önce kullanıcı bilgilerini Cambridge Analytica'ya satması şirketin ve Zuckerberg'in soruşturulmasına neden olmuştu (AFP)

Mark Zuckerberg’in, çalışanlarına yaptığı konuşmanın Amerikan basınına sızmasıyla Demokrat Parti’nin aday adaylarından Elizabeth Warren’ın başkan seçilmesinin Facebook için “çok kötü” olacağını söylediği ortaya çıktı. 

The Verge’ün elde ettiği kayıtta Zuckerberg’in çalışanlarıyla şirketin rakipleri ve ABD yönetiminin de dahil olduğu bir dizi konu hakkında konuştuğu duyulabiliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zuckerberg konuşmasında Massachusetts Senatörü’nün yakın zamanda Facebook’un ve pek çok holdingin dahil olduğu büyük teknoloji şirketlerine dair önerdiği radikal plana işaret ediyor.

Facebook CEO’sunun, “Eğer doğru seçeneğin şirketleri bölmek olduğunu düşünen Elizabeth Warren gibi biri başkan seçilirse yasal bir mücadeleye gireceğimizi  ve bu yasal zorlukları aşacağımızı düşünüyorum. (...) Bu durum bizim için yine de berbat olur mu? Evet, olur. Kendi hükümetimize karşı büyük bir dava açmak istemiyorum. Varoluşsal bir tehditle karşılaşırsanız, gider sonuna kadar savaşırsınız” dediği işitiliyor.

The Verge’ün kaydı yayımlamasının hemen ardından, 2020 ABD Başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’nin aday adaylarından Warren, “Facebook gibi devasa şirketlerin yasal olmayan rekabeti engelleyici uygulamalarına, tüketici önceliği haklarını çiğnemesine izin veren çürümüş sistemi tamir etmezsek ve sürekli olarak demokrasimizi koruma sorumluluklarını takip etmezsek bu gerçekten ‘çok kötü’ olur” diye cevap verdi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU