"Cimri" sanatseverlerle buluştu

Ankara Devlet Tiyatrosu, Moliere'in klasik eseri Cimri'nin prömiyerini yaptı

Ankara Devlet Tiyatrosu Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde , yılın prömiyerini dünyaca ünlü Fransız yazar Moliere'in klasik eseri Cimri ile gerçekleştirdi

 Ankara Devlet Tiyatrosu, yılın prömiyerini dünyaca ünlü Fransız yazar Moliere'in klasik eseri Cimri ile gerçekleştirdi.

Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'ndeki oyunu, Işıl Kasapoğlu yönetti.

Baş karakter Harpagon'u Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt'un canlandırdığı oyunda, Tolga Tecer, Gülin Ersoy, Sanlı Baykent, Ayşe Seval Ersu, Kayhan Sarıgöllü, Fulya Koçak, Gürkan Gorbil, İsmet Numanoğlu, Eda Aydınlı, Tuba Erkan Tazebaş, Gökhan Kutum ve Barbaros Efe Türkay rol aldı.

Cimri'nin dekor tasarımını Hakan Dündar, kostümlerini Funda Karasaç, müziklerini Kemal Günüç, ışık düzenini ise Osman Uzgören hazırladı.

Kapalı gişe oynanan oyun Başkentli sanatseverlerce uzun süre ayakta alkışlandı. Sahneye çıkan yönetmen Işıl Kasapoğlu, DT Genel Müdürü ve başrol oyuncusu Mustafa Kurt'a seneler sonra kendisini kırmayarak Harpagon karakterini yeniden canlandırdığı için teşekkür etti.

Kurt da Kasapoğlu'nun gelecek ay yaş haddinden emekliye ayrılacak büyük bir sanatçı ve DT'nin tüm bölgelerinde oyun yöneten tek kişi olduğunu belirtti.

 

DAHA FAZLA HABER OKU