Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Güney Afrikalı sevgilisine 16 milyon dolar yollamış

Mahkeme tutanaklarında yer alan bilgiye göre model, yaşadıkları romantik ilişkinin ardından Hariri’nin kendisine 16 milyon dolardan daha fazla bir meblağ aktardığını söyledi

Yakın zamanda ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Lübnan'da hükümet karşıtı protestolar gerçekleşmişti (AFP)

The New York Times’tan Ben Hubbard’ın haberine göre, Lübnan Başbakanı Saad Hariri Güney Afrikalı bir modele 16 milyon dolardan (yaklaşık 91 milyon TL) daha fazla bir meblağ aktardı. The New York Times’ın ulaştığı mahkeme tutanaklarında, Candice van der Merwe’nin, Hariri’yle Seyşeller’de lüks bir otelde buluşmalarının ardından Hariri’nin kendisine 16 milyon dolardan daha fazla bir meblağı aktardığı bilgisi yer alıyor. 

Başbakan Hariri, 2013 yılında parayı transfer etmeye başladığında başbakanlık görevinde değildi ve para transferi ne Lübnan ne de Güney Afrika yasalarını ihlal etmiyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hubbard’ın belirttiğine göre, Hariri’nin genç modele verdiği abartılı hediye, zor bir dönemden geçerken Güney Afrika mahkemesi tarafından ortaya çıkarıldı. Hariri’nin aile şirketi Saudi Oger 2017’de ticari faaliyetlerine son vermişti. Ailenin medya grubunun da mali açıdan zor bir dönemden geçtiği ve çalışanlarının ücretlerini ödeyemediği belirtildi. 

Yaklaşan ekonomik krizin Lübnan’da hükümet karşıtı protestoları tetiklemesiyle Hariri bu ay Lübnan hükümetinin “ekonomik olağanüstü hal” ilan edeceğini ve tasarruf tedbirlerinin devreye sokulacağını söyledi. 

Saad Hariri, Candice van der Merwe’yle ve modele verdiği iddialarla ilgili sorulan sorulara cevap vermedi. 

Hediyelerin Lübnan’ın mevcut ekonomik sıkıntılarıyla belirgin bir bağı bulunmuyor. Forbes dergisi üç çocuk babası Hariri’nin 2013’teki net varlığının 1,9 milyar dolar (yaklaşık 11 milyar TL) olduğunu tahmin etmişti. 

Güney Afrikalı model van der Merwe’ye yapılan para transferi Hariri’nin iki başbakanlık dönemi arasında gerçekleştirildi. Hariri o esnada siyasi partisi Gelecek Hareketi’nin lideriydi. 2013’te aile işlerinin başındaki Hariri 43 yaşındayken, enerji içeceği reklamlarında yer alan van der Merwe de 20 yaşındaydı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU