Fehmi Koru: AK Parti’nin gözü açılmaya başlamış

Koru, eski bakan Çelik'in "yüzde 40" teklifini yazdı

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci-yazar Fehmi Koru, AK Parti'nin kurucularından eski bakan Faruk Çelik’in Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oranının değiştirilmesi önerisini değerlendirdi. Koru, teklif için "AK Parti’nin gözü açılmaya başlamış” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kişisel blogunda Faruk Çelik’in sözlerini yorumlayan Koru, "Acaba AK Parti bir sonraki seçimde MHP ile ortak alabilecekleri oy oranının ‘yüzde 50+1’e ulaşmayacağını mı hesap ediyor?” diye sordu ve şöyle devam etti:

Sanırım AK Parti’de seçim hesapları yaparken parmaklarını kullananlar dahi, kendi partileri ile MHP’nin birlikteliğinin ilk turda oyların yüzde 40’nın üstünü yakalayabilse bile, ikinci tura kalındığında ‘yüzde 50+1’i bulmanın zor olacağını görebiliyorlar.

Faruk Çelik’in “Seçim için yüzde 40 yeterli olmalı” açıklaması onun da bu hesabı yapanlardan olduğunun işareti.

Zaten, galiba bu sebeple, ‘Cumhur İttifakı’ içerisine İYİ Parti’yi de çekme planları gündeme geliyor.

AK Parti ve MHP’de ittifaktan rahatsız olanların olduğunu belirten Koru, şunları yazdı:

MHP’den çok AK Parti’de. AK Parti’nin en tepe yönetiminde bile, “Birliktelik bize kaybettiriyor” düşüncesinde olanlar ve bu düşüncelerini her fırsatta ve her ortamda tekrarlayanların bulunduğu biliniyor.

“Seçim için gerekli oran yüzde 40 olsun” temennisi gerçekleşir ve cumhurbaşkanı seçimine her parti kendi adayıyla giderse, AK Parti’nin ittifak karşıtı kaçaklarından bir kitlenin yeniden saflara dönebileceği ve bu sayede yüzde 40 oranının yakalanabileceği hesabı yapılıyorsa şaşırmam.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU