HDP Grup Başkanvekili Kurtulan: Yargı paketini diğer partilere grup başkanvekilleriyle, bize bir memurla verdiler

Fatma Kurtulan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ""Geçmişte yaptığımız gibi önümüzdeki yasama yılında da halkın iradesini en güçlü şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu

Fotoğraf: TBMM.gov.tr

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Yargı Reformu Paketi'nin partisine sunulduğunu ifade etti.

Kurtulan, Yargı paketi, diğer partilere verdikleri gibi grup başkanvekillerinden oluşan bir heyetle değil, gruplarında çalışan bir memurla partimize verildi." diye konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında konuşan Kurtulan, "Geçmişte yaptığımız gibi önümüzdeki yasama yılında da halkın iradesini en güçlü şekilde temsil edeceğiz" ifadesini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yargı paketinin içeriğini kamuoyunun merak ettiğini dile getiren Kurtulan, paketin HDP'ye verilip verilmeyeceğine yönelik bir tartışmanın da yaşandığına değindi. HDP'ye bir memur aracılığıyla paketin iletildiğine dikkati çeken Kurtulan, pakette yer alan düzenlemeleri değerlendirdi.

Kurtulan, "Yargı siyasetin bir aracı haline dönüşmekten kurtulmadığı, HSK'nin mevcut durumu değişmediği, Terörle Mücadele Kanunu kalkmadığı sürece bu ülkedeki tüm bu makyaj tazeleme girişimleri asla adalete olan güvene katkı sunmayacaktır. Mecliste en güçlü muhalefeti HDP'den görecekler" dedi.

İstanbul'da meydana gelen deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileten Kurtulan, "Herkes tarafından 1999 yılında 470 deprem toplanma alanı varken bunların 77'ye düştüğünün sorusu soruluyor. Çok haklı ve yerinde bir sorudur. İnsanlar bunu merak etmektedir. Bu tam da deprem sonrası aslında vatandaşın ikinci bir facia ile karşı karşıya kalacağının göstergesidir" görüşünü savundu. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU