Karar yazarı: Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mümtazer Türköne’nin cezaevinde olmasını içime sindiremiyorum

Hakan Albayrak: Bu yazarların çilesini sona erdirmenin bir yolununun bulunmasını diliyorum

Fotoğraf: Twitter

Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, üzerlerine çeşitli suçlamalar atılan gazeteci ve yazarlar Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile Mümtazer Türköne’nin cezaevinde olmasını ‘içine sindiremediğini’ söyledi. Albayrak, "Üç seneyi aşkın müddettir hapis olan bu yazarların çilesini sona erdirmenin bir yolunun bulunmasını -evvela aranmasını- diliyorum” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Albayrak, “Nazlı Ilıcak’ın mektubu” başlıklı yazısında söz konusu üç isminde 17-25 Aralık sürecinde ve sonrasında 'yanlış yerde durduklarını’ söylerken bunun 15 Temmuz darbe girişimine kadar sürdüğünü söyledi.

Albayrak, Ilıcak ve Türköne’nin FETÖ’nün medya organlarında iktidara yüklendiklerini söylerken “Ama o zamanlar o medya organları legaldi ve oralardan iktidara yüklenmenin bir gün suçlu ilan edilmek için yeterli delil sayılacağı kimsenin aklına gelmezdi” diye yazdı.

Albayrak, yazısına şöyle devam etti:

Terör elebaşı F.Gülen’i mürşit kabul ettiğine, onun yoluna baş koyduğuna ihtimal verilemeyecek kimselerden bahsediyoruz burada. Şayet 17-25 Aralık’a şu veya bu saikle destek vermek başlı başına suç sayılıyorsa, o süreçte genel merkezdeki saatlerini “17.25”e ayarlayan MHP’yi ne yapacağız? Ve öyleyse Mümtazer Türköne niye 15 Temmuz’dan evvel tutuklanmadı? İktidara -muhtemelen şahsî meseleler nedeniyle- buğzeden Türköne’nin o süreçte Erdoğan hakkında kullandığı fevkalade ağır ve çirkin ifadeler yenilir yutulur gibi değil, ama silahlı terör örgütü üyesi olmak başka bir şey.

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, darbe teşebbüsünü önceden bildikleri ve destekledikleri gerekçesiyle tutuklandılar, yargılandılar, mahkûm oldular. Halbuki buna delil olarak gösterilen televizyon programı tam tersine işaret ediyor. Darbe teşebbüsünden bir gün evvel yaptıkları o televizyon programında, askerî darbe yolunda kullanılabileceğini söyledikleri EMASYA’yı eleştirdiler ve üç sene sonra yapılması öngörülen seçimlerde iktidarın halinin ne olacağına dair mülahazalarda bulundular. Askerî darbe destekçisi olan ve ertesi gün yapılacak olan darbeyi önceden bilen kimselerin konuşacağı şeyler miydi bunlar?…

Albayrak, yazısında Nazlı Ilıcak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı ve geçen günlerde ortaya çıkan mektubun bir kısmını da paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU