7 yıl aradan sonra oynanan başkent derbisini Ankaragücü kazandı

MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği, Süper Lig'de 7 yıl aradan sonra karşı karşıya geldi. Derbiyi MKE Ankaragücü 2-1 kazandı

Fotoğraf: AA

MKE Ankaragücü, başkent derbisinde Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti.

MKE Ankaragücünün gollerini 56. dakikada Candeias (Kendi kalesine), 68. dakikada İlhan Parlak kaydederken, Gençlerbirliği'nin tek golü 76. dakikada Toure'den geldi.

Bu sonuçla beraber puanını 8'e yükselten MKE Ankaragücü ligde 11. sıraya yükselirken, Gençlerbirliği 2 puanla son sırada kaldı.

Eryaman Stadyumu'nda oynana karşılaşmayı izleyenler arasında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, maç sonrası Twitter hesabından iki takımı da kutladı.

Yavaş, "Süper Lig 6. haftada Başkentimizin  gururları Ankaragücü ile Gençlerbirliği’nin mücadelesini izledik. Bu önemli derbide ortaya koydukları güzel futbol ve centilmen spor anlayışı için her iki takıma ve eşsiz  taraftarlarına teşekkür ediyorum" yazdı.

 

7 yıl sonra ilk derbi

İki takım en son 2011-2012 sezonunda 22 Ocak 2012 tarihinde karşılaştı. Bu müsabakayı Gençlerbirliği 1-0 kazanırken, MKE Ankaragücü ise aynı sezonda ligden düştü.

MKE Ankaragücü galibiyetlerde 27-25 önde

Başkent derbisinde rekabet 12 Eylül 1959 yılında, Milli Lig'de oynanan maçla başladı. Bu karşılaşmayı MKE Ankaragücü 2-0 kazandı.

MKE Ankaragücü, geride kalan 74 maçta 27 kez galibiyete ulaşırken, 25 kez ise rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı.

Sarı-lacivertliler rakip filelere 96 gol bırakırken, kalesindeki 95 gole ise engel olamadı.

İki takım arasındaki 22 müsabaka ise beraberlikle sonuçlanırken, 5 karşılaşmada ise gol sesi çıkmadı

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU