Pitbull, sahibinin çocuklarını yılandan korumak için kendi canını ortaya koydu

Gina Richardson “Oğlumun hayatını ona borçluyum” dedi

Richardson ailesi köpeği “ailenin bir üyesi” diye görüyordu (Fox 35 Orlando) 

ABD’nin Florida eyaletinde iki çocuğu korumaya çalışan pitbull, ölümcül bir yılan tarafından 4 kez ısırıldıktan sonra hayatını kaybetti.

Gary Richardson, Zeus isimli köpeğin Sumter County’deki aile evinin dışında su kabını temizleyen iki oğlunu kurtarmak için zehirli mercan yılanına saldırdığını söyledi.

Çocuklarının kendilerine sürünerek ilerleyen yılanı görmediğini söyleyen baba, durumu 8 aylık köpeğin fark ettiğini belirtti. Saldırdığı yılanı öldüren Zeus çocukların da hayatını kurtardı.

Zeus ardından aceleyle eyaletin Ocala kenti yakınlarındaki bir veterinere götürüldü ve hayvana iki şişe panzehir verildi.

Fakat pitbull geçen günlerde hayatını kaybetti.

Fox 35 Orlando haber kanalına konuşan Richardson “İlk geldiğinde bir şeylerin yanlış olduğunun farkındaydım, çok travmatikti çünkü ölmekte olduğunu biliyordum. Pitbullar bildiğim en sadık köpekler. Hayatımda birçok farklı hayvanım oldu” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile, doğduğu ocak ayından beri Zeus’un sahibi olduğunu söyledi. Gary Richardson’ın eşi Gina köpeği “ailenin bir üyesi” diye nitelendirdi.

“Bu bizi mahvetti” diyen Gina, panzehirin bir işe yarayacağını umduklarını söyledi.

Gina “Eğer onları (pitbulları) doğru eğitirseniz, sizin için canlarını verirler ve ben oğlumun hayatını ona borçluyum” dedi.

Veteriner tedavisi aileye bin dolara (yaklaşık 5 bin 700 TL) mal olurken, bu durum harcamaları karşılamak için aileyi internette bağış toplama sayfası oluşturmaya itti.

Aile toplamak istediği bağış hedefine çabucak erişti.

Gina Richardson “Hedefimize ulaştık, omuzlarımdaki yüklerden biri kalktı. Kalbim güzel oğlumuzun (Zeus) dokunduğu birçok kalple dolu” dedi.

Gina yaşadıkları olayın “şefkatli ve yardımsever cins” diye nitelendirdiği pitbull köpeklerin birçok kişi tarafından sahiplenilmesinde ikna edici olmasını umduğunu söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU