Robert De Niro "aşağılık" diye hitap ettiği Trump'ın azledilmesini umuyor

De Niro “Bu adam utanç verici” dedi

Oyuncu nisanda ABD’deki bir talk şovda da Trump için “ahmak” ifadesini kullanmıştı (Variety) 

Amerikalı oyuncu Robert De Niro, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna cumhurbaşkanıyla telefon görüşmesine yönelik soruşturmanın başkanın azledilmesiyle sonuçlanmasını umduğunu söyledi.

Variety’ye konuşan oyuncu De Niro “Umarım o azledilir, bu işin sonunu getirmek lazım. O aşağılık biri. Etrafındaki herkesi yozlaştırıyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu adam utanç verici” diyen De Niro “Trump’ın ortası yok, etiği yok, ahlakı yok. Ahlaksız, edepsiz biri” ifadesini kullandı.

De Niro uzun zamandır Trump’tan hoşlanmadığını dile getiren ünlülerden biri. Ocak ayında De Niro, başkanın kesinlikle beyazların üstünlüğünü savunan biri olduğuna inandığını söylemiş ve onu Hitler ve Mussolini’ye benzetmişti.

Oyuncu nisanda ABD’deki bir talk şovda da Trump için “ahmak” ifadesini kullanmıştı.

De Niro sözlerini şöyle sürdürmüştü:

İnsanlar şu anda Beyaz Saray’daki gangster özentisi dışındaki haydut tipleri seviyor. Gangsterlerin bile ahlakı var, onların bile etikleri var. Onların bir düsturu var ve birine söz verdiğinizde bu sizin sözünüzdür çünkü sahip olduğunuz tek şey sözünüz. Bu adam bunun ne anlama geldiğini bile bilmiyor.

Trump, 2018’de kendisini Tony Ödülleri töreninde eleştiren oyuncuya Twitter üzerinden “filmlerde gerçek boksörler tarafından kafasına çok yumruk aldığını” ileri sürerek “IQ’su çok düşük biri” diye hitap etmişti.

Başkan “Onun kesinlikle ‘sersemlemiş’ olduğuna inanıyorum. Sanırım ekonomimizin istihdamda şu anda en iyi durumda olduğunun ve birçok şirketin yeniden ülkeye döndüğünün farkında değil. Uyan sersem!” diye eklemişti.

De Niro son yorumlarını Martin Scorsese’nin yönettiği The Irishman’in dünya prömiyerinde yaptı. Filmde geri dönüş sahneleri için De Niro’nun dijital görsel efekt (CGI) aracılığıyla gençleştirildiği görülüyor.

Film, 27 Kasım 2019'dan itibaren Netflix'te yayında olacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU