Fatih Erbakan’dan Cumhurbaşkanı’na destek: Yerden göğe kadar haklı, az bile söyledi

Erbakan, Yeniden Refah Partisi olarak ülkeyi yüksek teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge alanında dünya lideri yapacaklarını söyledi

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Niğde İl Başkanlığı'nın Kültür Merkezi'nde 1. Olağan Kongresi'ne katıldı. Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda tarihi bir konuşma yaptığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını Yeniden Refah Partisi olarak kalpten takdir ve tebrik ettiklerini kaydeden Erbakan, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımızın bu konuşmasında, yerden göğe kadar haklı olduğunu, hatta az bile söylediğini, Yeniden Refah Partisi olarak ifade ediyoruz. Bugüne kadar Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, böylesi bir konuşma, Türkiye adına katılan devlet adamları tarafından maalesef yapılmamıştı. En azından sözle de olsa zulme ve sömürüye karşı önemli bir duruş sergilemiş, zulme ve sömürüye karşı haklının, mazlumun, garibin yanında yer almış oldu.

Erbakan, Yeniden Refah Partisi olarak ülkeyi yüksek teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge alanında dünya lideri yapacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

Katma değerli üretim ve ihracat alanında Türkiye'yi en yüksek seviyelere taşıyacağız. Adil bir gelir ve servet paylaşımını sağlayacağız. Her türlü ekonomik sömürü ve suistimali ortadan kaldıracağız. Borç ve faiz ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat ekonomisini hakim kılacağız. Biz kuvveti değil, iktidarı değil, şahısları değil, hakkı üstün tutan adalet mekanizmasını hayata geçireceğiz. Türkiye'de eğitim sistemini ve müfredat reformunu gerçekleştireceğiz. Bilimsel ve teknik kalitesi yüksek, aynı zamanda ahlaki ve manevi kalitesi yüksek nesiller yetiştireceğiz. Müslüman ülkelerin Türkiye başta olmak üzere ortak para birimi, ortak bankacılık ve finans sistemi, savunma sanayisi, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında, yazılım ve yüksek teknoloji alanında aşı ve ilaç sanayisi alanında ortak çalışmalar yapmasını sağlayacağız. 57 Müslüman ülke olmak üzere bütün ezilen mazlum ülkelerin zulme ve sömürüye karşı ortak hareket etmelerini sağlayacak adımları atacağız.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU