MHP’li Yalçın: CHP'nin devletle çalışmaktan kaçarak, kendi başına hareket etmesi sorumsuzluktur

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, CHP’yi depremden siyasi nema kazanmaya çalışmakla suçladı. Yaçın, CHP sözcülerinin İmamoğlu'nu toplantıya davet edilmemiş gibi gösterdiğini ileri sürdü

Fotoğraf: CHP

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptığı yazılı bir açıklamayla, CHP’yi İstanbul’da yaşanan depremi siyasi çıkarları için kullanmakla suçladı. Yalçın şu ifadeleri kullandı:

Zaman dayanışma ve devletin yönetim kademesiyle birlikte hareket ederek doğal afetlere karşı alınacak hayati tedbirleri birlikte hayata geçirme zamanıyken, İstanbul halkının haklı korkularını çıkar lokmasına katık etmek, ahlaksızlık ve fırsatçılıktır. CHP yöneticilerinin, devlet yönetimiyle birlikte çalışmaktan kaçarak, kendi başına hareket etmeye niyetlenmesi, sorumsuzluktur, akılsızlıktır. Deprem gibi yıkıcı bir doğal afetle mücadelenin siyaset karıştırılmadan, particilik ve ayrımcılık yapılmadan, milletçe verildiğini hesaba katmayan CHP'nin bu menfaatçi politikaları, devlet hizmetlerini sekteye uğratmaktan, İstanbul'a zaman kaybettirmekten başka işe yaramayacaktır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına davet edilmesine rağmen katılmadığını iddia eden Yalçın, CHP sözcülerinin İmamoğlu'nu toplantıya davet edilmemiş gibi gösterdiğini ileri sürdü.

Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, herkesi eleştiri yağmuruna tutarak, büyük bir siyasi skandala imza attığını savundu.

‘IMF ile bu gayrimeşru ilişki, bu ahlaksız flört neyin nesidir?’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın IMF temsilcileriyle görüşmelerine de değinen Yalçın şunları söyledi:

Türkiye IMF defterini çoktan kapatmış ve kendi yağıyla kavrulmayı öğrenmişken, IMF ile bu gayrimeşru ilişki, bu ahlaksız flört neyin nesidir? IMF ile ilişkisinden bir iktidar çocuğu doğacağını sanan CHP'ye tavsiyemiz şudur; CHP, duçar olduğu ümitsiz ve çaresiz romantizmden derhal sıyrılmalı, kendisini kötü yola düşürecek bu sevdadan vazgeçmelidir.

Tartışmalara neden olmuştu

İmamoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığındaki toplantıya katılmaması tartışmalara neden olmuş, İstanbul Valiliği ‘Saat 10.00'da yapılan toplantıda tüm katılımcıların bizzat bilgilendirildiği ve davet edildiği’ belirtilmişti. Ekrem İmamoğlu davet edildiniz mi’ sorusuna, “Devletimizin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem” diye yanıt vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU