İmamoğlu: Devletimizin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem

İmamoğlu, AFAD'da gerçekleştirilen Türkiye Afet Planlama Planı Toplantısı'nda bulunmamasına ilişkin, "Bu konunun depremin önüne geçmesini istemiyorum" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) gerçekleştirilen Türkiye Afet Planlama Planı Toplantısı’NA davet edilmediği iddiası gün boyu tartışılmıştı.

İstanbul Valiliği de yaptığı yazılı açıklamayla Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmediği iddiasını yalanlamıştı.

Valilikten yapılan açıklamada, dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığındaki değerlendirme toplantısında bugün saat 10.00'daki toplantı için karar alındığını ve tüm katılımcıların bizzat orada bilgilendirildiği ve davet edildiği belirtildi.

afad-toplantı-2.jpg
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve diğer yetkililerle İstanbul'da yaşanan depremle ilgili toplantı yaptı / Fotoğraf: AA

 

Konu ile ilgili açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Devletimizin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem” dedi.

Ülkenin gündeminin deprem olduğunu söyleyen İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

Devletin şu anda en önemli sorunu deprem konusu. Depremle ilgili süreç hazırlıklar çalışmalar, biz de gündemimize ve bilgilerimizi tazeliyoruz. Çok yoğunlaştık. Bu konunun bunun önüne geçmesini istemiyorum. Ama net söyleyebilirim ki, devletimizin davet ettiği hiçbir yere katılmamazlık etmem.
 

Akşam saatlerinde İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve diğer yetkililerle İstanbul'da yaşanan depremle ilgili toplantıya katıldı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU