Sekiz köpek ve bir kedinin ölümünde fare zehri şüphesi

Edirne'de sekiz köpek, bir kedinin ölü bulunmasından sonra yapılan ilk incelemede bölgedeki tavuk parçalarının üzerinde fare zehrine rastlandı

Edirne'de ölü bulunan kedi ve köpeklerin zehirli tavuk parçaları yedikleri iddia ediliyor / Fotoğraf: AA

Edirne'nin İstasyon Mahallesi'ndeki boş arazilerde ölü köpekler ve kedi olduğu ihbarı üzerine belediye ekipleri olay yerine gitti.

Arazide sekiz köpek ve bir kedi bulundu. Ön incelemede, hayvanların yedikleri tavuk etinden zehirlendikleri tespit edildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Olayla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, yaşam belirtisi gösteren hayvanlara bakımevlerinde müdahale edildiğini söyleyerek “Ölen hayvanlarda inceleme yapıldı. Emniyet ekiplerimize haber verdik. Hemen suç duyurusunda bulunmak için karakola gittik. Bu olayın takipçisi olacağız.” dedi. 
 


Tanrıkulu, zehirlenme belirtisi gösteren ve neredeyse ölmek üzere olan üç köpeği kurtardıklarını aktardı. 

"Tavuk üzerine fare zehri sürülmüş”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı, inceleme sonuçlarını Anadolu Ajansı’na anlattı: 

"Yaptığımız nekroskopide iç organlarda kanamalar göze çarptı ve karın boşluğunda bol miktarda sıvı vardı. Daha sonra mide içini kontrol ettik. Mide içinde, inceleme sırasında yolda bulduğumuz, üzerinde zehir olduğunu tahmin ettiğimiz kanatlı parçalar vardı. Oradaki tavuk kırıntılarında mavi yeşil macun kıvamı maddeye rastladık. Yaptığımız ön incelemeler, tavuk kırıntıları üzerine sürülmüş fare zehrinin, hayvanların telef olmasına yol açtığını gösteriyor."

DAHA FAZLA HABER OKU