Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İstanbul'da okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı

Fuat Oktay, İstanbul'daki depremde 172 civarında ihbar alındığını, bunlarla ilgili hasar tespit çalışmalarının yapıldığını söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul'daki deprem sonrası İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı basın toplantsında, "Herhangi bir can kaybı ve ciddi hasar yok" açıklamasında bulundu. Oktay, İstanbul'da yarın okulların tatil edilmediğini de belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Valiliği'ndeki AFAD Acil Durum Yönetim Merkezindeki toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “İhbar hattımıza çatlaklarla ilgili 172 ihbar almış durumdayız. Tamamıyla ilgili hasar tespit olarak çevre Şehircilik Bakanlığımız çalışmalar yapıyor. Silivri'yle ilgili konuşmak istiyorum. Silivri Devlet Hastanesinde orada yapılan çalışmalar konusunda uzmanlarımızın raporladığı kullanılabilir, sağlık hizmetleri orada devam ediyor olacak” dedi.

Oktay, “Buradan vatandaşlarımıza ifade edelim, barınma ihtiyacı herhangi bir sebepten dolayı valimize, AFAD başkanımıza iletebilirler. Bununla ilgili barınma, beslenme bütün hazırlıklarımız devam ediyor. Hizmet alamayan vatandaşlarımız bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız için her türlü tedbiri aldık. Geleceğe dönükte tedbirlerimizi almış durumdayız” ifadesini kullandı.

“Tatil gerektiren bir bulguya rastlamadık”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Yarın itibarıyla yarın okullarımızı tatil etmemiz gerektiren herhangi bir bulguya rastlamadığımız sonucuna vardık. Yarın okullarımız açık olacaktır” açıklamasını yaptı.

 

Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU